Aglomerația din trafic le dă mari bătăi de cap românilor. Care sunt rutele pe care șoferii trebuie să le evite în această perioadă

În aceste momente circulația pe arterele rutiere principale se desfășoară în condiții normale pe un carosabil uscat și cu vizibilitate bună, însă reprezentanții Infotrafic se așteaptă ca în zilele următoare traficul să crească și le-au transmis șoferilor o serie de recomandări.

29 dec. 2022, 09:53
Aglomerația din trafic le dă mari bătăi de cap românilor. Care sunt rutele pe care șoferii trebuie să le evite în această perioadă
Care sunt rutele pe care șoferii trebuie să le evite în această perioadă

Care sunt rutele pe care șoferii trebuie să le evite în această perioadă. În această perioadă traficul le dă mari bătăi de cap românilor și dacă în aceste momente, circulația pe șoselele din țară se desfășoară în condiții normale, reprezentanții Infotrafic se așteaptă ca situația să se schimbe în zilele următoare, atunci când românii vor pleca să petreacă Revelionul.

Citește și Fotografia virală cu un curier Glovo! Bărbatul își duce copilul la școală în timp ce transportă mâncare pe bicicletă: „Erou adevărat! Îți dau lacrimile când vezi așa poză!”

Care sunt rutele pe care șoferii trebuie să le evite în această perioadă

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat joi dimineață că nu au fost semnalate evenimente rutiere sau condiţii meteorologice care să impună restricţii de trafic pe autostrăzi sau pe drumurișe naţionale.

Mai mult pe arterele rutiere principale, respectiv: Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, Autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti, DN 1 Ploieşti-Braşov şi DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, circulaţia se desfăşoară pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună şi valori de trafic scăzute.

Cu toate acestea reprezentanții infotrafic se așteaptă ca situația să se schimbe în zilele următoare și le-au transmis șoferilor o serie de recomandări care să îi ajute să evite posibilele incidente nefericite.

„Ne aşteptăm însă ca în această perioadă a sărbătorilor de iarnă, valorile de trafic să crească către destinaţiile de petrecere, în principal pe cele mai circulate 2 şosele cu staţiuni montane, respectiv DN 1 Ploieşti-Braşov (Valea Prahovei) şi DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu (Valea Oltului), motiv pentru care recomandăm conducătorilor auto:

– să-şi planifice foarte bine traseul pe care urmează să-l parcurgă, interesându-se de condiţiile meteorologice şi starea carosabilului, iar dacă este posibil ca drumul să fie acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei, să aibă autovehiculele echipate cu anvelopele de iarnă;

– să se asigurare că sistemele de climatizare şi dezaburire sunt funcţionale şi au o vizibilitate bună prin parbriz, lunetă şi geamuri laterale;

– să nu plece la drum obosiţi şi să circule pe tot traseul cu atenţie;

– să se asigure constant, înainte de fiecare manevră şi să semnalizeze din timp orice schimbare a direcţiei de mers;

– să nu depăşească viteza legală;

– să menţină în mers o distanţă de siguranţă între vehicule, care să le permită să frâneze în condiţii de siguranţă;

– să evite depăşirile periculoase sau alte manevre riscante;

– în situaţia în care traficul se va aglomera, să dea dovadă de calm şi respect faţă de ceilalţi şoferi, fără a claxona nejustificat şi fără a efectua depăşiri neregulamentare ale coloanele formate sau întoarceri prin locuri nepermise;

– să acorde atenţie primordială pietonilor, bicicliştilor şi motocicliştilor”, transmite Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Reprezentanții Infotrafic le recomandă pietonilor ca în această perioadă să îşi sporească atenţia atunci când se deplasează, să traverseze doar prin locuri marcate şi numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă.

„Îi sfătuim totodată să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă”, au transmis autoritățile.

Citește și FOTO: Accident groaznic pe DN1, în drum spre munte. Încă un deces pe șoselele vechi ale României. Traficul a rămas înțepenit