Aglomeraţie pe aeroportul Otopeni pentru triajul pasagerilor sosiți din Marea Britanie

Aglomerație pe aeroportul Otopeni la terminalul sosiri. Sute de români s-au grăbit să prindă ultimele avioane înainte de impunerea restricţiilor dure în Marea Britanie.

21 dec. 2020, 17:01
Aglomeraţie pe aeroportul Otopeni pentru triajul pasagerilor sosiți din Marea Britanie

E aglomeraţie mare pe aeroportul Otopeni la terminalul sosiri. Sute de români s-au grăbit să se întoarcă în țară astăzi, până la ora 19, când intră în vigoare noile restricții prinvind zborurile comerciale către și dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Potrivit ultimei Hotărâri a CNSU, toate zborurile comerciale către și dinspre Marea Britanie vor fi suspendate după apariţia unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2, mult mai contagioase.

Citeşte şi: Haos pe aeroportul Heathrow din Marea Britanie. Sute de persoane s-au înghesuit să prindă un ultim zbor spre casă

„Având în vedere apariţia unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 la nivelul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, solicitarea Institutului Naţional de Sănătate Publică, precum şi analiza factorilor de risc privind apariţia noii tulpini întocmită la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, luând în considerare persistenţa unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul naţional, precum şi apariţia zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate, atât prin circulaţia virusului pe teritoriul naţional, cât şi prin importarea acestuia odată cu revenirea în ţară a persoanelor posibil infectate aspecte care generează o presiune constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ-teritoriale şi a sistemului sanitar, (…) se aprobă introducerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea”, se arată în hotărârea CNSU.

Totodată, mai precizează sursa citată, se aprobă suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21 decembrie, ora 19.00.

Din cauza numărului mare de pasageri, mare parte veniți din Regatul Unit, s-au format cozi la triaj în aeroport. Doar șase angajați de la DSP evaluează medical toate persoanele care revin în ţară din Marea Britanie şi celalalte zone aflate pe lista galbenă, le oferă fișe pe care să le completeze, după care oamenii sunt obligați să stea în izolare cel puțin 10 zile, dacă își fac în a opta zi un test pentru detectarea coronavirusului. De aici şi aglomeraţia de pe aeroportul Otopeni.

Citeşte şi: Republica Moldova, inclusă pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat COVID-19. Italia iese. LISTA ACTUALIZATĂ


loading...
Partenerii noștri