Agresorii lui Ludovic Orban și Csoma Botond, identificați și sancționați. 45 de amenzi pentru participanții la mitingul AUR

Patru persoane au fost sancţionate de jandarmi, cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei, pentru că l-au agresat, miercuri, pe fostul premier Ludovic Orban la intrarea în sediul Parlamentului.

11 mai 2023, 12:15
Agresorii lui Ludovic Orban și Csoma Botond, identificați și sancționați. 45 de amenzi pentru participanții la mitingul AUR

O altă prsoană a primit sancţiuni în valoare totală de 1.500 de lei pentru agresarea parlamentarului UDMR Csoma Botond. În total, pentru încălcarea legislaţiei, participanţii la protestul neautorizat au primit amenzi în valoare totală de peste 50.000 de lei.

„În legătură cu adunările publice din zona Palatului Parlamentului, din data de 10.05.2023, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

În completarea precizărilor din data de 10.05.2023, menționăm faptul că, jandarmii au întocmit un act de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii faptei de tulburare a ordinii publice.

În cazul agresării domnului Orban Ludovic, au fost identificați patru contravenienți, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare.

Citește și: George Simion anunță propunerea de premier al AUR / Deputatul explică scandalul „Gloanțele de la Parlament”: „Erau obiecte de colecție, fără pulbere, nimic letal” | EXCLUSIV

În cazul celui de-al doilea parlamentar, a fost identificat un contravenient, pentru acesta fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1500 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare și ale Legii nr. 60 din 1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, cu modificările și completările ulterioare.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea altor persoane care au săvârșit abateri de la cadrul legal în vigoare”, a transmis Jandarmeria Capitalei.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre bătăile de la Parlament: „E o mare manipulare. Se copiază comportamentul USR. Ce a făcut George Simion e un abuz” | EXCLUSIV