Ai APLICAŢIA LANTERNĂ pe telefon? Vezi de ce trebuie să o dezinstalezi IMEDIAT

Publicat: Sâmbătă, 27 Octombrie 2018 09:25 // Actualizat: Sâmbătă, 27 Octombrie 2018 09:25 // Sursa: romaniatv.net

Potrivit expertului în securitate electronică Gary Miliefsky, 500 de milioane de oameni au device-urile infectate de viruși din cauza aplicației lanternă instalate pe acesta.

Foto: exquis.ro

Expertul a analizat primele 10 cele mai folosite aplicaţii lanternă pentru telefoanele mobile şi a constatat că acestea sunt malware (virusuri), adică sunt programe "rău intenţionate", create pentru a se infiltra în telefoane, fie pentru a le deteriora, pur şi simplu, fie pentru a extrage din ele informaţii personale, de exemplu lista de contacte sau parole de la diverse conturi online, scrie exquis.ro.

Citeşte şi ATENŢIE! La ce numere de telefon nu trebuie să răspunzi niciodată. Sute de români sunt înşelaţi în acest mod

Ce sunt aplicaţiile lanternă

Aplicaţiile tip lanternă, care pot fi descărcate din Google Play sau din Apple App Store, sunt programe care folosesc blitz-ul de la camera telefonului ca să producă lumină la fel de puternică precum cea a unei lanterne. În ziua de azi, dacă ai un smartphone, nu mai ai nevoie de o lanternă propriu-zisă, ci ajunge să apeşi un buton de pe touchscreen-ul telefonului ca să ai lumină oricând şi oriunde. Fiind atât de utile şi uşor de folosit, nu e de mirare că 99% din posesorii de smartphone au instalată o aplicaţie tip lanternă.

De ce sunt periculoase aplicaţiile lanternă

Tocmai pentru că sunt atât de folosite, aceste aplicaţii sunt pline de virusuri. Ţi s-a întâmplat să găseşti GPS-ul activat, fără să-ţi aminteşti când l-ai pornit? Acesta a fost indiciul care i-a dat de gândit lui Gary Miliefsky, expert în securitate electronică. Lui i s-a întâmplat de câteva ori să găsească GPS-ul pornit şi şi-a dat seama că are în telefon un program care încearcă să transmită date confidenţiale prin satelit. Împreună cu echipa lui, a analizat toate aplicaţiile de pe telefon şi şi-a dat seama că problema venea de la lanternă. Apoi a analizat primele 10 cele mai folosite aplicaţii de acest gen şi a constatat că toate conţineau virusuri. A mai descoperit că principalele destinaţii ale informaţiilor furate sunt China, India şi Rusia.

Ce e de făcut

Gary Miliefsky ne recomandă nu doar să ne dezinstalăm aplicaţiile tip lanternă, ci şi să resetăm telefoanele pentru că unele aplicaţii pot instala fără ştirea noastră virusuri cunoscute sub denumirea de "troieni". Chiar dacă dezinstalezi aplicaţia iniţială, troienii continuă să ruleze în backgrund şi să transmită către hackeri informaţiile tale.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 nov 00:39
Răspunde | Votează email 0 email
xperia
Daca ai xperia,nu mai ai nevoie de aplicatia lanterna!
29 oct 01:17
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
Daca tot au Telefoanele GPS , Ora , poate ca in Viitor Telefoanele v-or avea si Senzor de Miscare in caz de Cutremur , iar atunci Telefoanele sa inceapa sa Sune Noaptea , sa sa Functioneze Automat Lanterna , ca Noapte cand e Cutremur e fricos sa se mai de-a jos Omul din Pat , si e Intuneric Noaptea ca nu se mai Gandeste la Nimic ! Omul , ci doar i-si pune Intrebarea , Cind se termina Cutremurul , iar Secundele din Timpul Cutremurului , parca trec foarte greu . Iar dupa ce s-a terminat Cutremurul , Omul mai are un Pic de curaj sa merga pana la Comutatorul de pe Perete si sa aprinda Lumina . Sa deschida fereastra si sa Strige la vre-un Vecin care nu doarme Noaptea , ca a fost Cutremur !
27 oct 12:19
Răspunde | Votează email 0 email
Hai Vira
Eventual, sunt pline de virusi, nu de virusuri.
1
EUR
4.8421
RON
29 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H