Ai grijă ce pui pe masa de Revelion

În unele alimente, cum sunt și mezelurile, există substanțe care pot cauza dureri de cap, greață, dureri în piept, probleme digestive. Pe de altă parte, o masă bogată, cu preparate diversă, cu alimente neprocesate și o hidratare corectă te păzesc de astfel de neplăceri.

RomaniaTV.net
30 dec. 2016, 09:53
Ai grijă ce pui pe masa de Revelion

Numeroase studii au arătat că unii compuși – aditivi, aminoacizi, îndulcitori – sunt factori declanșatori ai durerilor de cap. Desigur, nu toate persoanele au aceeași sensibilitate față de astfel de substanțe.

Dacă ai observat că te doare capul după ce mănânci, de pildă, brânză, este indicat să eviți acest aliment.
O alimentație diversă, cu un aport bun de fructe și legume și o bună hidratare reprezintă un aliat în lupta cu durerile de cap.

Citeşte şi  5 alimente care, reîncălzite, îţi fac rău

Atenție! Acești aditivi și conservanți pot da dureri de cap

MONOGLUTAMATUL DE SODIU este un potențiator de aromă care dă gust supelor la plic, produselor semipreparate sau mezelurilor.

NITRIȚII sunt aditivi adăugați mai ales în mezeluri și produse afumate (pește), pentru pentru prelungirea valabilității produselor, precum și intensificarea aromei și a gustului.

TIRAMINA este un aminoacid prezent în mod natural în produse precum brânza cedar, parmezanul, sosul de soia și vinul roșu.

SULFIȚII sunt conservanți pe care îi găsim mai ales în fructele uscate (smochine, caise), în vinul roșu și alb.

ASPARTAMUL, înlocuitor al zahărului, este prezent mai ales în produsele dietetice (sucuri, iaurturi).

Citeşte continuarea pe click!sanatate.ro