Ai luat vreodată MEDICAMENTE după ce ai mâncat mezeluri? Trebuie să citeşti asta

Specialiştii români au făcut o descoperire incredibilă: anumite alimente anulează efectul medicamentelor contra durerii, a antidepresivelor şi a pastilelor de inimă. E vorba de anumite mezeluri, pate de ficat sau vegetal şi mâncare de la fast-food.

RomaniaTV.net
08 apr. 2014, 13:58
Ai luat vreodată MEDICAMENTE după ce ai mâncat mezeluri? Trebuie să citeşti asta

Cu siguranta, ti s-a intamplat macar o data sa ai migrene si nu-ti treaca durerea, desi ai luat pastile. Specialistii au gasit o explicatie: de vina sunt alimentele pe care le mananci. Dupa cercetari indelungate, acestia au descoperit ca anumite mezeluri, sortimente de pate, dar si mancare de la fast-food anuleaza efectul unor medicamente.

„Tot ce este bun si are gust de carne contine glutamat monosodic, cunoscut si drept sare chinezeasca sau MSG. Practic, acesta anihileaza efectul unor medicamente, mai exact al celor antidepresive, analgezice (contra durerilor), pe care aproape orice roman le ia, si antiaritmice (contra bolilor cardiace)”, a explicat profesorul Gheorghe Mecinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Citeşte şi: Dr. Mencinicopschi demolează un mit: „Nu există alimente anticancer”

Singura varianta de a va feri de aceste produse este sa cititi eticheta de pe ele inainte de a le cumpara. „Pe eticheta scrie ca produsul respectiv contine glutamat monosodic, E 621 sau MSG”, a avertizat profesorul Mecinicopschi, potrivit cancan.ro.

Mencinicopschi: „De 25 de ani nu am mâncat mezeluri şi nu le recomand nimănui”