Air France anulează două treimi din zboruri din cauza grevei piloţilor

Operatorul aerian Air France a renunţat la unele zboruri luni din cauza grevei piloţilor şi a personalului navigant în urma modificării termenilor din contractele de muncă, transmite Bloomberg.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 15:45
Air France anulează două treimi din zboruri din cauza grevei piloţilor

Luni la prânz zburau doar 449 de avioane ale companiei franceze, din cele 1.3320 de aparate de zbor programate iniţial pentru întreaga zi de luni.

Air France a trimis 22.000 de e-mail-uri şi SMS-uri pentru a anunţa pasagerii despre anularea zborurilor, deşi 20% din curse au fost anulate în ultimul moment, a declarat Cedric Leurquin, purtător de cuvânt al companiei franceze.

În 3 februarie, principalele sindicate franceze din transportul aerian au confirmat apelul la grevă între 6 şi 9 februarie pentru a se opune unui proiect legislativ vizând limitarea dreptului la grevă în acest sector. Organizaţiile de piloţi, însoţitoare de bord şi stewarzi, personal de la sol şi prestatori de servicii au făcut apel la mobilizare.

Sindicatele din transportul aerian cer retragerea proiectului legislativ al deputatului de dreapta Eric Diard, care vizează limitarea exercitării dreptului la grevă în acest sector. Textul, care prevede inclusiv ca greviştii să înainteze o declaraţie individuală de participare cu 48 de ore înaintea grevei, a fost adoptat la 25 ianuarie de deputaţi şi urmează să fie votat de Senat la 15 februarie.

Noile dispoziţii privesc atât personalul navigant, cât şi pe cel de la sol.