Ajutoare de stat, acordate fermierilor afectaţi de secetă. Legea a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis

Producătorii agricoli, care au înfiinţat culturi în toamna anului 2019, afectate de secetă, vor beneficia de ajutoare de stat. Asta prevede legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 148/2020 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat care a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

RomaniaTV.net
10 nov. 2020, 14:01
Ajutoare de stat, acordate fermierilor afectaţi de secetă. Legea a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis

Fermierii afectaţi de secetă trebuie să îndeplinească mai multe criterii pentru a putea beneficia de ajutorul de stat.

„Beneficiarii prevăzuţi la art. 4 alin. (1) sunt eligibili la solicitarea ajutorului de stat dacă îndeplinesc cumulativ următoarele criterii: deţin proces-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor, încheiat până la data de 15 iulie 2020 inclusiv, în care procentul de calamitare prevăzut la art. 1 alin. (4) este de peste 30% aferent culturii calamitate”, se arată în legea promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, conform News.ro.

Rareş Bogdan: „Structurile administrative sunt virusate de socialişti-comunistoizi pesedişti care stimulează lenea”

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului prevede că „schema are la bază datele referitoare la procentul de calimitate şi suprafaţa calamitată, înscrise în procesul verbal de constatare şi evaluare a pagubelor, aprobat prin ordinul ministrului Agriculturii şi al ministrului Afacerilor Interne nr. 97/63/2020 pentru aprobarea Regulamentului privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice”.

Proiectul a fost adoptat de Senat, ca prim for sesizat, pe data de 14 octombrie. Şase zile mai târziu, iniţiativa a fost votată de Camera Deputaţilor.

Ajutoare pentru fermierii afectaţi de secetă, acordate de Guvern. Legea, VOTATĂ de Camera Deputaţilor


loading...