Ajutor de la Guvern pentru firmele cu angajaţi care au lucrat în telemuncă. Noi condiţii pentru primirea banilor

Ajutorul în valoare de 2.500 de lei pentru un salariat, acordat firmelor care au lucrat în sistemul de telemuncă, va fi plătit doar firmelor care au publicat în REVISAL informațiile privind modificările aduse contractelor de muncă.

RomaniaTV.net
23 oct. 2020, 09:56
Ajutor de la Guvern pentru firmele cu angajaţi care au lucrat în telemuncă. Noi condiţii pentru primirea banilor

Guvernul a modificat actele normative cu privire la măsurile de susținere economică pentru firmele mici și mijlocii. Prin urmare, suma de 2.500 de lei plătită pentru fiecare angajat care a lucrat în telemuncă în perioada stării de urgență, nu va fi acordată decât angajatorilor care au modificat datele privind raportul de muncă al salariatului și care au înscris informațiile în Registrul electronic de evidență a salariaților (REVISAL).

Citește și: Noi condiţii pentru acordarea zilelor libere plătite pentru părinţi. Ce s-a schimbat

”Suma prevăzută (…) se acordă (…) angajatorilor care au transmis, în termenul legal prevăzut la art.4 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 905/2017 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor, datele privind elementele raportului de muncă prin care s-a stabilit desfășurarea activității în regim de telemuncă”, se arată în ordonanța de urgență adoptată de Guvern, conform profit.ro.

”Excepție fac situațiile în care modificarea se produce ca urmare a unei hotarări judecatorești, când înregistrarea în registru se face în termen de 20 de zile de la data la care angajatorul a luat cunoștință de conținutul acesteia”, se arată în Hotărârea de Guvern.

La sfârșitul lunii iulie, Guvernul a decis să acorde un sprijin în valoare de 2.500 lei pentru fiecare angajat care a lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de urgență. Sumele sunt destinate pentru achiziția de echipamente IT necesare desfășurării activității de telemuncă și sunt plătite salariaților, prin intermediul angajatorilor.

Cum se acordă ajutorul de 2.500 de lei pentru achiziţionarea de laptopuri şi echipamente pentru angajaţii din telemuncă

La începutul lunii august, guvernul Orban a emis Ordonanța de Urgență (132/2020) prin care un angajator poate primi 2.500 lei pentru fiecare salariat în scopul achiziționării de bunuri și servicii IT necesare desfășurării activității de la domiciliu.

Conform Ordonanței, suma se acorda până la 31 decembrie 2020 din bugetul asigurărilor pentru șomaj, în ordinea depunerii solicitărilor, în limita fondurilor. De asemenea, se precizează în OUG, se acordă angajatorului pentru angajații care au lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de urgență pentru cel puțin 15 zile lucrătoare, anunţă Hotnews.