Ajutor de la stat în valoare de 1000 de lei. Peste 2000 de familii vor primi acești bani

Anul acesta, ordinul a venit cu o schimbare semnificativă, majorând venitul maxim brut lunar pe membru de familie la 500 de lei, o creștere substanțială față de anul trecut.

22 iul. 2023, 14:32
Ajutor de la stat în valoare de 1000 de lei. Peste 2000 de familii vor primi acești bani

La începutul iulie, Ministerul Educației a dezvăluit o listă cu beneficiarii unei legi ce vizează stimularea achiziționării de calculatoare prin acordarea unui ajutor financiar considerabil. Acest anunț a lăsat fără îndoială multe familii cu zâmbete pe fețe și speranță în inimi.

Conform Ordinului Ministerului Educației 4.966/2023, publicat în data de 4 iulie, sunt prevăzuți nu mai puțin de 2.165 de beneficiari ai acestui ajutor financiar pentru anul 2023. În mod clar, aceasta este o măsură pozitivă care va aduce o contribuție semnificativă la dezvoltarea competențelor tehnice ale tinerilor.

Bonurile valorice vor fi eliberate către beneficiari în perioada 18 – 29 septembrie. Aceasta va lăsa un interval de timp destul de generos pentru cumpărarea calculatoarelor, adică între 18 septembrie și 30 octombrie.

Se dau peste 9.000 de lei GRATIS de la stat. Există o singură condiţie pentru ca românii să primească banii direct pe card
Anul acesta, ordinul a venit cu o schimbare semnificativă, majorând venitul maxim brut lunar pe membru de familie la 500 de lei, o creștere substanțială față de anul trecut. Astfel, numărul elevilor și studenților care vor putea beneficia de programul Euro200 va crește.

Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro (aproximativ 1.000 de lei) pentru un calculator. Suma este calculată la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Națională a României pentru ultima zi a lunii precedente și nu poate depăși valoarea calculatorului achiziționat.

Orice familie cu elevi și/sau studenți, indiferent de numărul acestora, poate beneficia de ajutorul financiar pentru achiziționarea unui singur calculator. Procesul de aplicare constă în depunerea unei cereri de acordare a ajutorului financiar pentru achiziționarea unui calculator, însoțită de documentele necesare, la unitatea de învățământ la care sunt înscriși beneficiarii.

Calendarul Euro 200, modificat. Când va fi afișată lista elevilor și studenților care vor beneficia de ajutor financiar pentru a-și cumpăra calculatoare
Trebuie remarcat faptul că înstrăinarea calculatoarelor înainte de expirarea perioadei de 3 ani de la achiziționarea acestora este interzisă. Orice încălcare a acestei prevederi va atrage răspunderea celor vinovați și se va sancționa cu restituirea echivalentului în lei al ajutorului financiar acordat, calculat la cursul de schimb de la data constatării.