Ajutor financiar de 70.000 euro pentru tinerii fermieri români. Banii se acordă în două tranșe

Tinerii fermieri pot primi un ajutor nerambursabil de instalare în valoare de 70.000 de euro pe proiect. Banii vor fi alocați sub formă de sumă forfetară în două tranşe.

09 iun. 2023, 10:54
Ajutor financiar de 70.000 euro pentru tinerii fermieri români. Banii se acordă în două tranșe

Un nou ajutor financiar în valoare de 70.000 euro va fi acordat tinerilor fermieri din România.

„Sprijinul, acordat în baza unui plan de afaceri, prin intermediul acestei intervenţii este 100% nerambursabil, în valoare de 70.000 de euro/ proiect. Fondurile se acordă sub formă de sumă forfetară în două tranşe (75% din cuantumul sprijinului la semnarea contractului de finanţare şi 25% din cuantumul sprijinului se va acorda în funcţie de implementarea corectă a Planului de afaceri, fără a depăşi trei ani sau cinci ani pentru sectorul pomicol şi struguri de masă, de la semnarea Contractului de finanţare)”, a transmis Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Citește și: Un nou ajutor pentru românii vulnerabili. „Primul venit, primul servit”. Cum se pot obţine 10.000 lei GRATIS de la Guvern

Agenția a publicat, în consultare publică, Ghidul solicitantului pentru intervenţia DR-30 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, finanţată prin Planul Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027 (PS PAC 2027). Documentul poate fi consultat pe pagina oficială de internet a Agenţiei, www.afir.info, la secţiunea Comunicare >> Dezbatere publică.

„Versiunea consultativă a Ghidului solicitantului aferent sprijinului pentru tinerii fermieri, publicat de AFIR, include cele mai relevante observaţii formulate de către experţii AFIR, de la nivel central dar şi de la nivel regional şi judeţean. De asemenea, Ghidul a fost analizat şi consolidat în urma dezbaterilor de la nivelul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Dorim să oferim solicitanţilor de fonduri europene nerambursabile instrumente suple, clare, pentru a facilita accesarea fondurilor europene. Timp de 30 de zile, aşteptăm observaţiile publicului, urmând ca acestea să fie analizate şi, după caz, incluse în versiunea finală a Ghidului solicitantului” a declarat directorul general AFIR, George Chiriţă.

Citește și: Ajutor financiar de la stat pentru cei care cultivă căpșuni. Se dau 10.000 de lei la hectar

Proiectul este în consultare publică până în 7 iunie.