Al doilea pacient depistat pozitiv cu coronavirus la Spitalul Universitar. Este contact al primului pacient infectat cu COVID-19

Al doilea pacient de la Spitalul Universitar, depistat cu coronavirs. Este vorba despre un bărbat de 65 ani, care făcea dializă la un centru privat din Capitala, şi contact direct al primului bărbat depistat pozitiv cu COVID-19 la aceeaşi unitate medicală. Bărbatul s-a prezentat aseară la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar după ce s-a simţit rău, anunţă Digi 24. Ambii pacienţi au fost transferaţi unul la Spitalu "Victor Babeș", altul la Institutul "Matei Balș", iar la spital s-a pornit o anchetă epidemiologică.

RomaniaTV.net
21 mart. 2020, 11:40
Al doilea pacient depistat pozitiv cu coronavirus la Spitalul Universitar. Este contact al primului pacient infectat cu COVID-19

Pacientul depistat pozitiv la coronavirus suferea de insuficiență renală cronică și a fost diagnosticat și cu o pneumonie. Făcea dializă la un centru privat, iar sâmbăta trecută a făcut febră. Luni, bărbatul a mers la spital și a fost internat la secția medicală, iar vineri seară testul lui a ieșit pozitiv, potrivit sursei citate.

Bărbatul infectat cu coronavirus a declarat că nu a călătorit în străinătate în ultima vreme și nici nu știa să fi intrat în contact cu vreun pacient diagnosticat cu noul virus.

Întreaga secție în care a fost internat bărbatul a fost izolată și a început ancheta epidemiologică. Personalul medical care a intrat în contact cu acest pacient va fi testat şi va intra în carantină. 

Până sâmbătă erau raportaţi 367 de români infectaţi cu coronavirus. 59 de cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

Citeşte şi: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. 11 români sunt internaţi la Terapie Intensivă, dintre care doi sunt în stare gravă

La ATI, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care trei în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară.

Citeşte şi: Secţia UPU a spitalului din Filiaşi, închisă după ce un pacient a răspândit coronavirus. Dosar penal pentru conducerea spitalului