ALARMĂ! Nouă criză de medicamente pentru bolnavii de cancer

Asociaţiile medicale se plâng că ne confruntăm din nou cu o criză a citostaticelor, după cea de la începutul acestui an. Potrivit datelor asociaţiilor, sunt judeţe din care lipsesc şi şase, şapte citostatice, principala cauză fiind întârzierea licitaţiilor pentru achiziţionarea lor.

RomaniaTV.net
12 iul. 2012, 08:17
ALARMĂ! Nouă criză de medicamente pentru bolnavii de cancer

Societatea de Onco-hematologie a trimis Ministerului Sănătăţii un memoriu în care semnalează lipsa de medicamente pentru tratamentul bolnavilor de cancer. Cele mai mari probleme apar în cazul medicamentelor şi citostaticelor folosite pentru tratarea copiilor care suferă de această maladie.

În memoriul societăţii se arată că din sistemul sanitar românesc lipsesc 25 de citostatice şi alte două medicamente, toate vitale în tratamentul copiilor bolnavi de cancer.

Probleme sunt şi cu tratamentele pentru adulţi. Sunt judeţe unde din spitale lipsesc pe alocuri 6-7 citostatice, în special din cauză că achiziţiile medicamentelor pentru cancer întârzie luni de zile în unele cazuri, ceea ce poate fi fatal celor bolnavi.

Pe masa Ministerului Sănătăţii ajung lunar memorii care trag semnale de alarmă asupra crizei citostaticelor. Dar, în vreme ce mai marii caută explicaţii, bolnavii se sting cu zilele în spitale.