ALARMANT Mii de litri de apă plată au fost retraşi din hypermarketuri

Mii de litri de apă plată au fost retraşi de la vânzare din 20 de judeţe al ţării. Apa era importată de un lanţ de hypermarketuri, iar primele probleme au fost descoperite la Botoşani, unde o mie de litri au fost distruşi.

RomaniaTV.net
27 dec. 2011, 11:45
ALARMANT Mii de litri de apă plată au fost retraşi din hypermarketuri

1.000 de litri de apă plată au fost retraşi de la vânzare din două hypermarketuri din Botoşani şi Dorohoi. Firma care producea apa respectivă a constatat la un control că apa are o încărcătură biologică peste limita admisă şi au anunţat pe cei de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară și pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Aceştia au transmis alertă naţională la toate Direcţiile Sanitar Veterinare să vadă dacă în hypermarketuri mai sunt sticle cu apă contaminată din lotul respectiv.

Apa este retrasă de pe piaţă deoarece firma respectivă verificând şi văzând limita de microbiologică depăşită şi-au retras marfa din toate hypermarketurile în care a fost distribuită, la nivel naţional. Nu este vorba de apa plată din Botoşani, aici este vorba şi de alte 20 de judeţe din ţară în care există această apă şi toată apa a fost retrasă de pe 25 decembrie. Apa este retrasă„, a declarat Minodora Vasiliu, director DSP Botoşani.

Firma nu poate fi acuzată de ceva deoarece singură a alertat autorităţile.