ALDE acuză Guvernul că îngroapă economia. „Iohannis-Orban-Cîţu continuă ţopăiala bugetară. Românii sunt îndatoraţi pe zi ce trece”

ALDE acuză Guvernul Orban de "incompetenţă" pentru că a reuşit să anuleze toate rezultatele economice înregistate de România în ultimii trei ani. De asemenea, reprezentanţii partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu susţin că deciziile proaste luate de guvernanţi afectează grav economia ţării. 

RomaniaTV.net
14 aug. 2020, 09:43
ALDE acuză Guvernul că îngroapă economia. „Iohannis-Orban-Cîţu continuă ţopăiala bugetară. Românii sunt îndatoraţi pe zi ce trece”

„Iohannis – Orban – Cîțu îngroapă economia!

În doar 9 luni, guvernul #Iohannis – Orban, cu Florin Cîțu la finanțe, a reușit să anuleze toate rezultatele economice obținute în ultimii 3 ani de zile de România. Practic, toate eforturile depus de guvernul din care #ALDE a făcut parte pentru a crește economia României au fost anulate de acest guvern incompetent.

Economia României a consemnat un declin de 12,3% în trimestrul doi al acestui an comparativ cu primul trimestru, după cum arată Institutul Național de Statistică! Practic, conform graficului evoluției #PIB trimestrial al României în perioada 2000 – 2020, am ajuns la nivelul finalului de an 2016!”, au precizat reprezentanţii ALDE, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Orban avertizează că deficitul bugetar va creşte din cauza crizei COVID. „Va fi în jur de 8,5 – 8,6. Va fi dintre cele mai mici din UE”

„În condițiile în care în trimestrul doi al acestui an avem un declin de 12,3% față de primul trimestru din 2020, iar în semestrul I 2020 avem o scădere față de semestrul I 2019 cu 4,7%, pe seria brută şi cu 3,9% pe seria ajustată sezonier, Ministrul Finanţelor ne spune că vede o scădere economică de 3,9% pe tot anul!

Cîțule, nu mai minți! Situația economică actuală este cauzată de propriile voastre decizii, niște decizii proaste, care au afectat grav #economia.

Ce vină au românii că guvernanții sunt incompetenți, ce vină are România? În vreme ce Iohannis – Orban – Cîțu continuă „țopăiala bugetară”, românii sunt îndatorați pe zi ce trece de acest #guvern!

Pentru modul în care au gestionat bugetul țării în aceste 9 luni de zile, pentru modul în care au gestionat pandemia, pentru faptul că nu respectă legea, acest Guvern #Orban trebuie să plece acasă!”, au mai precizat reprezentanţii ALDE.

Anunţ terifiant al INS! Economia României a înregistrat cea mai MARE contracţie din ultimii 24 de ani