ALDE atacă Guvernul pentru că nu a mărit salariile profesorilor. „Adevărul e că atunci i-aţi minţit!”

ALDE îl acuză pe Ludovic Orban că încearcă în continuare "să îi mintă pe români" cu privire la motivele pentru care nu au fost crescute pensiile, salariile şi alocaţiile. Mai mult, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu îl critică pe şeful Executivului pentru că le-a promis profesorilor salarii mărite de la 1 septembrie, iar acum "vine și încearcă să le explice de ce nu le-a majorat".

RomaniaTV.net
25 aug. 2020, 12:05
ALDE atacă Guvernul pentru că nu a mărit salariile profesorilor. „Adevărul e că atunci i-aţi minţit!”

„Ludovic Orban încearcă în continuare să îi mintă pe români cu privire la motivele pentru care nu au fost majorate pensiile, salariile și alocațiile. Totul doar propagandă și nimic altceva.

După ce le-a spus tot anul profesorilor că le va majora salariile de la 1 septembrie, Orban vine și încearcă să le explice de ce nu le-a majorat. Păi, Ludovic, nu tot voi le-ați explicat la începutul anului că le majorați salariile? Adevărul e că atunci i-ați mințit! Deci tot ce zici tu acum nu poate fi decât minciună!”, au precizat reprezentanţii ALDE într-un mesaj publicat pe Facebook.

Tăriceanu cere schimbarea rapidă a Guvernului Orban şi îl ameninţă pe Iohannis cu suspendarea, altfel „joacă ţonţoroiul pe masă”

„Haideți să analizăm puțin bugetul pe care și l-a asumat PNL în acest an, pentru că bugetul nu a fost votat de Parlament. Vom constata că la începutul anului în buget erau prevăzute toate majorările. La rectificarea bugetară făcută de Orban în stare de urgență aceste majorări au fost reconfirmate. Acum, Ludovic vine și ne explică de ce nu le-a mai făcut… Ce să mai, halal Guvern!

Întrebarea la care Ludovic trebuie să răspundă este următoare: creşterile prinse în buget și care nu s-au dat, unde se duc? Pe ce se cheltuie banii aceia? Ce face Guvernul Orban cu ei, dacă pensionarilor nu le majorează pensiile, profesorilor nu le majorează salariile, iar copiilor nu le dublează alocațiile? Toate prevăzute în lege, ca să fim clari!”, spun oficialii ALDE.

ALDE acuză Guvernul că-şi bate joc de profesori

„Bătaia de joc la adresa cadrelor didactice este cu atât mai mare cu cât de pe 14 septembrie ei vor fi expuși maxim la riscul de a se îmbolnăvi, pentru că vor avea contact cu persoane posibil infectate. Însă, nimeni nu le dă bani de măşti! Nu, trebuie să le cumpere ei!

Un Guvern care consideră educația o prioritate ar putea face toate eforturile astea. Dar noi nu avem un asemenea Guvern!”, au conchis reprezentanţii ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu: „De ce întârziaţi cu măştile? Nu v-aţi înţeles la comisioane?”