Alec Bardwin, primul interviu după ce a ucis-o pe Halyna Hutchins. Actorul a povestit în amănunt incidentul, dar şi întâlnirea emoţionantă cu soţul femeii

Actorul şi producătorul Alec Baldwin a povestit pe larg, într-un interviu acordat ABC News, cele petrecute pe 21 octombrie pe platourile de filmare pentru „Rust”, unde un pistol care se afla asupra lui s-a descărcat şi Halyna Hutchins, director de imagine, a fost împuşcată mortal, iar regizorul Joel Souza a fost rănit.

03 dec. 2021, 12:08
Alec Bardwin, primul interviu după ce a ucis-o pe Halyna Hutchins. Actorul a povestit în amănunt incidentul, dar şi întâlnirea emoţionantă cu soţul femeii

Alec Baldwin i-a spus jurnalistului George Stephanopoulos a spus că nu a auzit de vreo plângere legată de siguranţă pe platoul de filmare înainte de incident, aşa cum au afirmat ulterior mai mulţi membri ai echipei. În plus, actorul a declarat că nu se simte vinovat de incident. „Cineva este responsabil pentru ce s-a întâmplat. Şi nu pot spune cine este, dar ştiu că nu sunt eu”, a spus Baldwin.

El a descris în amănunt şi incidentul care a a dus la moartea Halynei Hutchins. Alec Baldwin spune că a armat revolverul, dar nu a apăsat trăgaciul înainte ca acesta să se declanşeze. De altfel, el a subliniat că Hutchins i-a spus unde să ţintească, ca ea să stabilească unghiul de filmare. „Totul era direcţionat de ea. Ţineam arma unde ea mi-a spus să o ţin, fiind direcţionată chiar sub axila ei”, a povestit Baldwin.

„Era cea mai frumoasă femeie, una dintre cele mai drăguțe femei cu care am lucrat vreodată și una dintre cele mai profesioniste în ceea ce privește comportamentul ei”, a mai spus actorul, despre directoarea de imagine ucisă.

Citeşte şi Alec Baldwin, destăinuri tulburătoare despre crima care a îngrozit Hollywoodul. Cum a ucis-o, de fapt, pe Halyna Hutchins în timpul filmărilor la westernul „Rust”

El a mai povestit şi un episod emoţionant, legat de întâlnirea cu soţul acesteia. „Nu știam ce să spun când l-am întâlnit pe Matthew Hutchins. dar el m-a îmbrățișat și mi-a spus: Presupun că vom trece prin asta împreună. M-am gândit apoi că bieţelul lor nu mai are mamă… și nu pot face nimic să o aduc înapoi. I-am spus: Nu știu ce să spun, nu știu cum să-ți transmit cât de rău îmi pare și că sunt dispus să fac orice pot pentru a vă ajuta„.

Alec Baldwin este deja pârât în două procese, deschise de doi membri ai echipei de producţie. În interviu, el i-a criticat pentru că au deschis acţiunile legale înaintea soţului lui Hutchins. Toţi producătorii filmului au fost pârâţi în procese, fiind acuzaţi că au angajat persoane fără experienţă pentru a reduce costurile. Baldwin, ca producător, a subliniat că asta nu înseamnă că este responsabil pentru angajarea unei echipe sau pentru coordonarea producţiei.„Sunt doar producător creativ. Nu angajez pe nimeni în echipă”, a spus el, adăugând că nu se aşteaptă să fie acuzat penal. „Mi-au spus oameni care ştiu că este foarte puţin probabil să fiu acuzat penal”.

Citeşte şi Mărturii-bombă din procesul intentat lui Alec Baldwin. „A ales să joace ruleta rusească!”

Interviul a fost primul acordat de el în faţa camerei legat de incident, cu excepţia unei scurte declaraţii acordate TMZ în octombrie, în încercarea de a opri paparazzi să îi urmărească pe el şi familia lui.

Halyna Hutchins a murit după ce a fost împuşcată pe platourile de filmare pentru westernul „Rust” cu un glonţ adevărat în timp ce se pregătea pentru o scenă. Baldwin stătea pe o bancă într-o biserică în Bonanza Creek Ranch din New Mexico şi ţinea un Colt .45 când acesta s-a declanşat. Lui îi fusese spus că arma este sigură, neîncărcată, şi a mărturisit că i-a luat destul timp să îşi dea seama că Hutchins a fost lovită de glonţ. Ea a fost dusă la spital cu un elicopter şi a murit în aceeaşi zi.