ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Mircea Diaconu vrea să ajungă la Bruxelles conducând un ARO 10

Candidatul independent la Parlamentul European, Mircea Diaconu, a declarat luni, la Târgu Mureş, că dacă va câştiga mandatul la alegerile europarlamentare în 25 mai, va face o revizie maşinii ARO 10 pe care o deţine şi cu care face un turneu electoral prin ţară şi se va duce cu ea la Bruxelles după ce îi va aduce o serie de modificări, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
05 mai 2014, 11:26
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Mircea Diaconu vrea să ajungă la Bruxelles conducând un ARO 10

„Şi dacă izbutesc în 25 mai, izbutim în 25, mă duc şi mai fac o revizie acestui ARO, ca să ajung cu el la Bruxelles. Vorbesc foarte serios. Mă duc cu el ca să-l duc la Bruxelles. Nu e foarte clar cine pe cine duce la Bruxelles, mă tem că ARO m-a adus pe mine la Bruxelles, mă tem că şi el a contribuit foarte mult ca eu să ajung la Bruxelles, deci merg cu el şi am tot respectul. Şi vreau să-l parchez acolo în faţă… ştiţi, acolo, să vadă tot şi să vă trimit acasă poze. (Autoturismul ARO n.r.) e din 1996, e foarte bun, foarte bun. Dar pentru Bruxelles cred că o să-i fac nişte modificări la motor, ca să am viteză un pic mai mare, că îi încurc p-ăia pe autostrăzi. Că pe aici e bine – 80, 90 (km/h, n.r.), e perfect. Dar pe acolo nu e bine”, a arătat Mircea Diaconu.

În privinţa dispariţiei Uzinei ARO din Câmpulung Muscel, oraşul său natal, Mircea Diaconu a spus că turneul său electoral făcut la volanul unui ARO este şi o formă de protest faţă de ce s-a distrus.

„Nu sunt acid, sunt disperat, sunt enervat. E o formă de încăpăţânare, de protest, faptul că am ARO 10, azi, când toată lumea are altceva. Toată lumea, aţi observat. Uite, am chestia asta, pentru că-mi place această maşină şi că-mi pare rău… E o formă de protest, dacă vreţi, e o opţiune şi asta”, a arătat Diaconu.

Acesta a spus că dacă maşina ARO i se va strica va cumpăra piese de schimb de la localnicii din Câmpulung, care vând încă astfel de piese, chiar şi după dispariţia fabricii, şi că inclusiv el îşi poate repara autovehiculul.

„Eu sunt din Câmpulung Muscel, unde pe vremuri erau fabrica şi maşina. Şi acolo în toate curţile sunt piese de ARO, în toate curţile, grădinile – şi dacă dau un telefon, imediat am tot ce-mi trebuie, costă şi foarte puţin. Mi-am luat sculele cu mine şi dacă e vreo chestiune o repar şi-n mers. Aşa mă descurc, că-mi ştiu bine maşina”, a arătat candidatul.

Mircea Diaconu s-a aflat luni la Târgu Mureş în cadrul turneului său electoral „Ocolul României în 22 de zile”, unde a avut o întâlnire cu alegătorii, în faţa Teatrului Naţional, la care au participat în jur de 20 de persoane. De la Târgu Mureş, Diaconu a plecat la Reghin, iar de acolo se va deplasa la Bistriţa.