ALEGERI ÎN SUA 2016: Clipul de campanie al lui Hilary Clinton, interzis minorilor din Rusia

Clipul de campanie prin care Hillary Clinton şi-a anunţat candidatura la Casa Albă a fost difuzat în Rusia cu avertismentul "interzis minorilor". Motivul: în filmare apare un cuplu gay, iar Moscova are o lege foarte strictă, care interzice "propaganda homosexuală".

RomaniaTV.net
15 apr. 2015, 09:47
ALEGERI ÎN SUA 2016: Clipul de campanie al lui Hilary Clinton, interzis minorilor din Rusia

Imaginile din clipul de campanie al fostei prime doamne a SUA în care apare un cuplu de gay, iar unul dintre ei spune că „vara aceasta mă căsătoresc cu cineva drag” i-a deranjat pe ruşi şi, de teamă să nu sufere rigorile legii, televiziunile moscovite au folosit avertismentul „Interis minorilor”. Legea rusă interzice discuţii publice despre drepturile şi relaţiile între persoane de acelaşi sex în prezenţa copiilor.

„Drepturile homosexualilor sunt drepturi ale omului, iar drepturile omului sunt drepturi ale homosexualilor. Statele Unite vor fi un lider în apărarea acelor drepturi”, susţine Hilary Clinton.

Prin vocea fostei Prime Doamne, dar şi prin cea a preşedintelui Barack Obama, legea din Rusia a fost blamată. Ba mai mult, din cauza acestei legi, mai mulţi lideri au refuzat să meargă iarna trecută la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, organizate de Rusia, iar baruri din întreaga lume au boicotat vodka rusească.