ALEGERI SUA: Bernie Sanders se RETRAGE din cursa pentru Casa Albă

Senatorul american Bernie Sanders a anunţat că se retrage din cursa internă a Partiului Democrat pentru alegerea candidatului la preşedinţia SUA. 

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 16:32
ALEGERI SUA: Bernie Sanders se RETRAGE din cursa pentru Casa Albă

Senatorul independent din Vermont Bernie Sanders, care s-a bucurat până de curând de o susţinere puternică în alegerile primare democrate, dar slăbit după ce establishmentul democrat şi-a exprimat susţinerea faţă de rivalul său Joe Biden, a ieşit miercuri din cursa la fotoliul de la Casa Albă, recunoscând astfel că nu mai poate recupera avansul înregistrat de către fostul vicepreşedinte, relatează The Associated Press. 

Donald Trump a fost sunat de marele rival la preşedinţia SUA, Joe Biden. Au discutat despre COVID-19, în SUA

În urma anunţului lui Sanders, Biden devine presupusul candidat al Partidului Democrat împotriva preşedintelui republican Donald Trump, care candidează la al doilea mandat, în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie.

Astfel, favorit la nominalizare devine fostul vicepreşedinte al SUA, Joseph Biden. 

Decizia a fost luată după ce mai multe sondaje au indicat că americanii au mai multă încredere în Biden. Întrebaţi în mâinile cui şi-ar pune soarta în cadrul unei crize ca cea a COVID-19, 73 la sută dintre locuitorii din Florida l-au ales pe Biden, în timp ce în Arizona şi Illinois acesta a fost ales de 63 la sută dintre respondenţi, scrie abcnews.