Alegeri SUA: Preţul petrolului creşte, dolarul rămâne slab în prima zi de tranzacţionare după ce Biden a câştigat alegerile

Bursele au crescut, preţurile petrolului s-au majorat, iar dolarul american a rămas slab luni, pe fondul aşteptărilor privind reducerea reglementărilor şi sporirea stimulilor monetari sub conducerea preşedintele ales al SUA, Joe Biden, relatează Reuters.

RomaniaTV.net
09 nov. 2020, 07:10
Alegeri SUA: Preţul petrolului creşte, dolarul rămâne slab în prima zi de tranzacţionare după ce Biden a câştigat alegerile

Pieţele monetizaseră deja victoria candidatului democrat încă de la sfîrşitul săptămânii trecute, când tranzacţiile aveau loc cu viziunea unei preşedinţii Biden şi a unui Senat SUA controlat de republicani.

Pieţele americane dau deja semnalele unui start pozitiv, cu creşteri în tranzacţiile electronice de dinanitea deschiderii burselor de 1,5 – 2% pentru S&P 500, respectiv Nasdaq, mai scrie Reuters, citat de Mediafax.

Şi preţurile futures Eurostoxx 50 au câştigat 1,7%, futures DAX din Germania au crescut cu 1,8%, iar cele FTSE au crescut cu 1,4%.

Starea de spirit a fost, de asemenea, optimistă în Asia, cu toţi indicii majori în verde. Inddicele MSCI Asia Pacific a crescut cu 1,4% până la 614,73 puncte, cel mai mare din ianuarie 2018. Săptămâna trecută indicele a urcat cu 6,2% pentru a obţine cele mai bune performanţe săptămânale de la începutul lunii iunie.

Indicele Japonez N225 a crescut cu 2,4%, în timp ce principalii indici din Australia, Hong Kong şi Coreea de Sud au câştigat 1,5% fiecare.

Petrolul Brent a crescut cu un dolar, la 40,48 dolari/baril.

Dolarul SUA s-a menţinut la un nivel constant faţă de yen, la 103,36, după ce a scăzut cu 1,3% săptămâna trecută. Euro, care a urcat cu 1,9% săptămâna trecută, este uşor mai sus luni, la 1,1891 dolari, iar lira sterlină a crescut cu 0,2%, până la 1,3183 dolari.

Citeşte şi: SUA: poliţia a tras cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene în protestatarii care îl susţin pe Donald Trump