Aleksandr Lukaşenko cere mobilizarea elevilor pentru recolta de cartofi. „Cu ce exemplu ne vom creşte copiii?”

Aleksandr Lukaşenko a lansat un apel la mobilizarea şcolarilor pentru recolta de cartofi, afirmând că va fi un "bun antrenament fizic" pentru ei şi o "mulţumire" pentru părinţii lor. "Cu ce exemplu ne vom creşte copiii?", s-a întrebat controversatul preşedinte din Belarus.

04 oct. 2022, 08:48
Aleksandr Lukaşenko cere mobilizarea elevilor pentru recolta de cartofi. „Cu ce exemplu ne vom creşte copiii?”
Aleksandr Lukaşenko cere mobilizarea elevilor pentru recolta de cartofi

Aleksandr Lukaşenko, fost director al unei ferme de stat sovietice, care din 1994 conduce ţara cu o mână de fier, este cunoscut pentru derapajele sale verbale şi propunerile radicale, fiind un apropiat al lui Vladimir Putin.

Lukaşenko îl linişteşte pe Putin în legătură cu fuga masivă a rezerviştilor din Rusia. „Au fugit 30-50.000. Lasă-i să fugă, nu erau oameni pe care să te bazezi!”

Aleksandr Lukaşenko s-a arătat indignat în cursul unei şedinţe de guvern, că este interzisă în şcolile din Belarus „mobilizarea elevilor pentru recoltarea de mere sau cartofi”, descriind această stare de fapt drept o „sălbăticie”. „Cu ce exemplu ne vom creşte atunci şcolarii, copiii? Se spune că este exploatare. Dar ce exploatare poate fi dacă este vorba despre o persoană care merge la muncă timp de cinci sau şase ore? Va fi o mulţumire pentru părinţi şi un bun antrenament fizic pentru copii”, a spus şeful statului, apreciind că această activitate „va uni oamenii”.

Lukaşenko îşi bate joc de europenii care vor suferi de frig la iarnă. S-a filmat în timp ce taie lemne, „brad sau mesteacăn, important e să fie cald” VIDEO

Aleksandr Lukaşenko a recomandat, în 2020, sauna, un pahar de vodcă pe zi şi munca la câmp, pe tractor, ca remedii eficiente împotriva Covid-19.

___