Aleksei Navalnîi va fi transportat cu avionul la Berlin. Rusia şi-a dat acordul

Opozantul Aleksei Navalnîi, care se află în prezent în comă într-un spital din Siberia, urmează să fie transferat în Germania, după ce oficialii ruşi din domeniul sanitar şi-au dat acordul privind transportul.

RomaniaTV.net
21 aug. 2020, 17:37
Aleksei Navalnîi va fi transportat cu avionul la Berlin. Rusia şi-a dat acordul

Starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi s-a stabilizat, iar acesta poate fi transportat, a declarat directorul adjunct al spitalului din Omsk, Anatoli Kalinicenko.

„Am decis să nu ne opunem transferului său către un alt spital, cel care va fi desemnat de apropiaţii săi”, a afirmat Kalinicenko, conform Agerpres.

Transportul lui Navalnîi de la spitalul din Omsk spre cel de destinaţie urmează să aibă loc în cursul zilei, a precizat oficialul rus.

Anterior, conducerea spitalului a refuzat să-şi dea acordul pentru transferarea lui Navalnîi pentru că starea lui era instabilă.

Un avion medical, în Siberia pentru a-l transporta pe Navalnîi în Germania. Rusia refuză: „Pacientul are glicemia scăzută”

Potrivit sursei citate, personalul medical german l-a examinat pe Navalnîi la Omsk şi are un avion în aşteptare pentru a-l transporta la spitalul Charite din Berlin.

O substanţă chimică industrială a fost găsită pe părul şi pe mâinile lui Aleksei Navalnîi

Oficiali ai Ministerului Sănătăţii din regiunea siberiană unde Aleksei Navalnîi este internat în secţia de reanimare au declarat, vineri, că, în urma analizelor de laborator, pe părul şi pe mâinile acestuia a fost identificată o substanţă chimică industrială, informează Reuters.