Alertă alimentară la LIDL. Produs retrascontaminat cu Salmonella, retras de la vânzare

Un produs contaminat cu Salmonella a fost retras de la vânzare din magazinele Lidl, a anunţat Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

27 mai 2022, 12:35
Alertă alimentară la LIDL. Produs retrascontaminat cu Salmonella, retras de la vânzare

Alertă alimentară la LIDL România. Conducerea lanţului de magazine Lidl România a transmis că a decis să recheme preventiv produsul „Belbake Semințe de susan 200g “ cu termenul de valabilitate 18.03.2023, lot 304-2216111.

Citeşte şi: Ouă Kinder, bomboane cu ciocolată Schoko-Bons şi multe alte produse Kinder, posibil contaminate cu Salmonella, retrase de la vânzare în România

„În urma unei analize efectuate, a fost detectată Salmonella spp (/25g). Salmonella poate provoca afectiuni grave
stomacale sau intestinale (Salmoneloza). Clienții care au cumpărat acest produs, cu termenul de valabilitate menționat mai sus, sunt rugați să ţină cont de retragere şi să nu îl consume”, a tranmis LIDL, potrivit ANSVSA.

Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a scos produsul de la vânzare. Clienţii care au cumpărat acest produs „Belbake Semințe de susan 200g “ îl pot returna în toate magazinele Lidl. Contravaloarea
acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Citeşte şi: Care sunt alimentele pe care să nu le consumați niciodată crude. Mare atenție, vă puteți otrăvi!

„Această rechemare vizează exclusiv produsul „Belbake Semințe de susan 200g“ cu termenul de valabilitate 18.03.2023. Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Belbake, nu sunt afectate de această rechemare”, a mai transmis ANSVSA.

Rechemare-LIDL (1)