Alertă în judeţele Gorj şi Dolj. „Am început o anchetă epidemiologică, 19 oameni sunt izolaţi la domiciliu”

În judeţe Gorj şi Dolj, unde italianul infectat cu coronavirus a stat timp de patru zile, de marţea trecută până sâmbătă, este alertă. Autorităţile încearcă să identifice toate persoanele care au intrat în contact direct sau indirect cu bărbatul în vârstă de 71 de ani.    

RomaniaTV.net
26 feb. 2020, 07:17
Alertă în judeţele Gorj şi Dolj. „Am început o anchetă epidemiologică, 19 oameni sunt izolaţi la domiciliu”

Prefectul judeţului Gorj a declarat, miercuri dimineaţă, că în urma depistării italianului cu coronavirus s-a creat o celulă de criză în judeţ. De asemenea, au fost identificate persoanele care au intrat în contact cu italianul şi li s-au prelevat probe biologice.

Citeşte şi: Cursa Bologna-Craiova, cu care a circulat italianul confirmat cu coronavirus, anulată

În acest moment, 19 persoane din judeţ se află izolate la domiciliu, în timp ce pentru 13 s-au prelevat probe biologice şi au fost trimise, în această noapte, la Institutul Matei Balş din Capitală, a anunţat prefectul din Gorj, Ion Cristinel Rujan. Soţia italianului este în caratină, în timp ce socriia acestuia sunt izolaţi la domiciliu.

„Dacă vorbim de traseul lui, ne limităm în Gorj și Olteni și Târgușor. Ne-am conturat traseul după datele furnizate de persoanele implicate. A fost într-adevăr la primărie să își plătească taxele, dar din ce știm până acum nu a intrat în contact direct cu alte persoane, pentru că altcineva a plătit pentru el”, a spus prefectul judeţului Gorj, Ion Cristinel Rujan.
 
„Nicio persoană care a intrat în contact cu cetăţeanul italian cu coronavirus nu manifestă vreun simptom care ar duce la ideea că ar fi purtătoare a acestui virus”, a adăugat prefectul.
 

Bărbat întors recent din România, confirmat cu coronavirus în Italia

Un bărbat în vârstă de 71 de ani, recent revenit în Italia după o vizită în România, a fost confirmat pozitiv cu coronavirus, fiind primul caz din regiunea Rimini. Autorităţile italiene au confirmat cazul şi susţin că bărbatul se află într-o stare bună, viaţa acestuia nefiind pusă în pericol. Autorităţile române au transmis, marţi, că Ambasada României la Roma întreprinde măsuri pentru a afla informaţii suplimentare în cazul bărbatului confirmat cu coronavirus în Italia, la Rimini, după ce s-a întors din România. Potrivit presei italiene, bărbatul este căsătorit cu o femeie de naţionalitate română.