Alertă de şerpi pe străzile din marile oraşe. Autorităţile nu mai ştiu ce să facă

Este alertă în mai multe oraşe din România, din cauza şerpilor uriaşi. Jandarmii le recomandă oamenilor să nu se apropie de reptile şi să sune imediat la 112 în momentul în care le văd.

17 mai 2022, 16:38
Alertă de şerpi pe străzile din marile oraşe. Autorităţile nu mai ştiu ce să facă
Alertă de şerpi pe străzile din marile oraşe

Alertă de şerpi pe străzile din marile oraşe. Autorităţile din mai multe oraşe din Oltenia se confruntă cu o situaţie bizară. Mai mulţi cetăţeni au sunat la 112 şi au anunţat că pe străzi au dat de şerpi uriaşi.

Şerpi pe străzile din marile oraşe. Autorităţile sunt în alertă

Citeşte şi Vipera de stepă şi-a făcut apariţia pe plaje. Avertismentul specialiştilor: „Această specie de şerpi veninoşi, foarte activă în această perioadă, expune turiştii la pericolul muşcăturilor”

Autorităţile din Târgu Jiu şi Motru sunt în alertă, după ce mai multe persoane au semnalat prezenta unor şerpi uriaşi în zone publice, în apropierea sau chiar în interiorul autoturismelor.

Jandarmii au ajuns imediat în locurile indicate de cetăţeni, a două solicitări șerpii fiind găsiți și preluați, iar la o solicitare, șarpele nu a fost găsit, potrivit gds.ro. 

Reptilele aveau peste 1,5 metri.

Autorităţile îi sfătuiesc pe oameni să nu se apropie de şerpi și să solicite sprijinul instituțiilor abilitate prin SNUAU 112.

Un incident similar a avut loc zilele trecute și în Drobeta Turnu Severin. Acolo, un șarpe de peste un metru lungime a fost capturat de jandarmi.

Citeşte şi Ritualuri de înfrumusețare care întrec orice imaginație. Masajul cu șerpi, măștile cu aur sau băile cu ingrediente „inedite” VIDEO