Un român din Italia este suspect de coronavirus după ce a intrat în contact cu doi chinezi infectaţi

Încă un român suspect de coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 42 de ani stabilit în Italia. Românul a intrat în contact cu doi turiști chinezi infectați la hotelul unde lucrează. 

RomaniaTV.net
31 ian. 2020, 10:40
Un român din Italia este suspect de coronavirus după ce a intrat în contact cu doi chinezi infectaţi

Românul, identificat drept Marian C., a fost plasat în carantină și apoi dus la spital „Lazzaro Spallanzani” din Roma, pentru a fi testat.

Anunțul vine la scurt timp după ce autoritățile italiene au anunțat primele două cazuri de coronavirus confirmate în această țară. Bolnavii sunt doi turiști chinezi din Wuhan, soț și soție, aflați de zece zile în Italia.

Citeşte şi: Ministerul Sănătăţii păstrează măsurile adoptate până în prezent împotriva coronavirusului

Cuplul de turiști, soț și soție de 67 și 66 de ani, a locuit la Grand Hotel Palatino din via Cavour la Roma. Camera în care se aflau aceștia a fost sigilată pentru a permite ASL să le decontamineze. Ceilalți membri ai grupului turistic au fost însoțiți la spital cu un autobuz escortat de poliție.

Cuplul chinez internat la Spallanzani este originar din provincia Wuhan. Au ajuns pe 23 ianuarie, la Milano Malpensa. După câteva vizite în alte orașe, au ajuns la Roma. Joi seara s-au simțit rău și, având în vedere simptomele pe care le-au prezentat, au fost preluați de personalul 118 și spitalizați la Spallanzani, potrivit gayetaromânească.ro. 

Citeşte şi: Autorităţile iau măsuri privind combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus pe aeroportul Henri Coandă

„Ne așteptam să avem cazuri în Italia”, a declarat ministrul Sănătății, Roberto Speranza, în conferința de presă, anunțând alte măsuri preventive, care vor fi definitivate într-o ședință specială a Consiliului de Miniștri, vineri dimineață.

„Situația este gravă, dar nu este necesar să ne alarmăm, situația este sub control total”, a adăugat Speranza.

Cei doi turiști chinezi sunt „spitalizați izolat, sunt în stare bună, credem că nu există persoane expuse”, a declarat directorul științific al spitalului Spallanzani din Roma, Giuseppe Ippolito, în cadrul unei conferințe de presă de la Palazzo Chigi.