Fetiţa sechestrată de tată la Chiajna a fost salvată după 28 de ore de negocieri. Atât copilul, cât şi tatăl se află în custodia Poliţiei

Mobilizare de forțe în Chiajna. Un bărbat își ține sechestrată fetița în casă și amenință că aruncă în aer locuința. Poliția nu a intrat nici dupa 20 de ore pentru salvarea copilei.

05 mai 2023, 17:25
Fetiţa sechestrată de tată la Chiajna a fost salvată după 28 de ore de negocieri. Atât copilul, cât şi tatăl se află în custodia Poliţiei

UPDATE:

Fetiţa a fost eliberată de poliţişti şi, împreună cu tatăl ei, se află în custodia Poliţiei. Nici fetița, nici bărbatul și nici forțele de ordine nu au suferit vătămări, au precizat reprezentanţii Poliției Române. Declaraţii de ultim moment ale echipei de negociatori:

„În urma negocierilor au fost obţinute mai multe rezultate. În cursul zilei, din locuinţa bărbatului au fost preluate două butelii cu gaz, care au fost scoase în afara perimetrului.”

„În cadrul structurii de negociere a existat o foarte bună colaborare. Vorbim de structura de negociere a Capitalei, a Ilfovului şi cea a IGPR. S-a lucrat în ture iar transferarea de informaţii de la o tură la alta s-a făcut coerent, astfel incat copilul să nu fie victima unui act de agresiune. A fost un moment la 4 dimineaţa, când, probabil pe fondul oboselii, bărbatul a dat o notă de agresivitate verbală. În rest, pe prcursul negocierii a fost calm, nu aveam de ce să ne facem griji pentru viata fetitei. Tatăl a ieşit de bunăvoie din casă.”

„A fost unul dintre cele mai complexe cazuri pe care le-am avut in ultimul timp din cauza rezilienţei lui de a colabora direct, avea o temere că ar putea să i se întâmple ceva, eram ca intr-o buclă. Dar cu răbdare, cu timpul lucrurile au intrat pe un făgaş de normalitate. El a predat buteliile în încercarea de a reduce potenţialul de risc pe care il avea initial, arătându-ne astfel că nu intenţiona sa puna in pericol nici viata copilului, nici a lui. Negocierile nu esueaza niciodata, dar sunt momente dificile”

UPDATE: După eşecul echipelor de Poliţie care nu au reuşit să negocieze cu bărbatul eliberarea copilului, la fața locului a ajuns și o avocată care a intrat în locuință pentru a discuta cu bărbatul. Avocata are o relație mai veche cu familia respectivă. Aceasta a declarat presei că ea l-a sunat pe tatăl fetiței de cinci ani, iar acesta a fost de acord ca ea să vină și să discute cu el. Totodată, avocata a precizat să îl cunoaște personal pe bărbat și că un alt client al său a încercat să îl contacteze pe acesta, însă numai ea a reușit să dea de el la telefon.

ŞTIREA INIŢIALĂ: O fetiță de 5 ani este ținută ostatică în casă chiar de tatăl ei. Bărbatul s-a baricadat în propria casă împreună cu fetiţa sa de 5 ani, pe care ameninţă că o va omorî, şi că are mai multe butelii cu gaz pe care le va arunca în aer. Asta după ce, băut bine, şi-a bătut soţia miercuri şi a alungat-o de acasă. Femeia a sunat disperată la 112.

Bărbatul s-a filmat în casă lângă o butelie, în timp ce îi spune fetiței de doar 5 ani că vor muri împreună. Filmarea a fost postată pe Facebook.

Joi dimineață, în faţa locuinţei acestuia s-a adunat o adevărată armată de oameni: poliţişti, luptători SIAS-IGPR, negociatori şi chiar lunetişti. Poliția a anunțat că bărbatul a cerut mâncare pentru copilă.

Citește și: Caz șocant în Capitală. Doi indivizi au urmărit un bărbat până în lift și i-au furat din borsetă 8.000 de lei

”Poliția Română are în derulare, inclusiv la această oră, o intervenție în județul Ilfov, în localitatea Chiajna. Ceea ce vă pot spune până la acest moment este faptul că bărbatul a avut grijă de minoră, minora nu a suferit vătămări corporale, bărbatul nu a fost agresiv cu aceasta.

De asemenea, negociatorii Poliției Române au deschis un canal de comunicare cu acesta încă de aseară. Au comunicat permanent, în mod direct cu bărbatul care, așa cum bine știți, până la această oră, nu are revendicări, însă ceea ce este foarte important de precizat este că bărbatul are grijă de minoră, nu a suferit minora leziuni corporale, se află în afara oricărui pericol la acest moment și de asemenea acesta a solicitat hrană pentru minoră. Hrană care a fost dusă de către negociatorii Poliției Române, i-a fost oferită.

Ceea ce doresc să subliniez este faptul că Poliția Română, prin structurile prezente la fața locului, dorește o soluționare amiabilă a acestui eveniment, pentru drept, pentru care desfășurăm toate activitățile din competență”. a transmis Poliția.

Citește și: Detaliul neștiut în cazul dublei crime din Onești. Ce l-a făcut pe Gheorghe Moroșan să recurgă la uciderea celor doi muncitori

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, este recidivist, ar fi fost închis timp de 3 ani în urma cu 10 ani. Vecinii şi prietenii săi spun că sub influenţa alcoolului, acesta devine violent şi recalcitrant, şi asta s-ar fi întâmplat şi acum, potrivit observatornews.ro.