Alertă în Galaţi. Încă patru persoane suspecte de coronavirus sunt ţinute în carantină

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi are în monitorizare 13 persoane, cinci din China, restul gălăţeni, întorşi recent din China, care se afla în carantină la domiciliu, până în momentul în care se va stabili dacă au fost sau nu infectaţi cu virusul ucigaş.  

RomaniaTV.net
10 feb. 2020, 14:36
Alertă în Galaţi. Încă patru persoane suspecte de coronavirus sunt ţinute în carantină

Potrivit DSP, primul astfel de caz a intrat în vizorul Direcţiei pe 29 ianuarie, iar ultimul pe 10 februarie. Toate cele 17 persoane nu prezinză până în acest moment semne clinice de boală.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus: Peste 900 de persoane au murit, iar 40.000 sunt infectate cu virusul ucigaş

Iniţial, pe 6 februarie, 13 persoane se aflau în carantină la domiciliu timp de 14 zile, în care vor fi monitorizaţi de două ori pe zi, conform protocoalelor făcute publice de Ministerul Sănătăţii.

„Ei au venit recent din China, s-au luat măsurile cunoscute. Cei patru stau la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Şi cei care au venit mai devreme sunt bine. Toţi cei 13 sunt bine. La sfârşitul săptămânii, unii ies din perioada de carantină.” , a explicat purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu.

 Bilanţul coronavirus în lume

Numărul total al deceselor din China a ajuns acum la 908, la care se adaugă două decese înregistrate în afara Chinei, astfel bilanțul total este de 910 morți. La nivel mondial, numărul cazurilor confirmate de infectare cu coronavirus a depășit 40.000, existând bolnavi în 28 de țări, iar 3.493 de persoane au fost salvate.

În Europa au fost înregistrate 36 de cazuri de infecţie cu coronavirus, dintre care 14 în Germania, 11 în Franţa, trei în Italia, două în Spania,  trei în Marea Britanie, unul în Suedia şi unul în Finlanda.