Alertă în Grecia din cauza incendiilor. Oamenii sunt sfătuiţi să rămână în case

Este stare de alertă în Grecia din cauza incendiilor. Oamenii sunt avertizaţi să nu îşi părăsească locuinţele decât în situaţii urgente. Reamintim că Grecia este sub cod roşu de caniculă.

04 aug. 2021, 12:36
Alertă în Grecia din cauza incendiilor. Oamenii sunt sfătuiţi să rămână în case

Alertă în Grecia din cauza incendiilor. Peste 500 de pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor care au izbucnit în nordul Atenei. De asemenea, nouă elicoptere speciale şi cinci avioane ale armatei s-au deplasat la faţa locului.

Alertă în Grecia din cauza incendiilor

Citeşte şi Grecia, zguduită de un seism puternic! Cutremurul a fost resimțit în mai multe insule!

„Incendiul este încă activ, întins pe un perimetru larg cu degajare puternică de căldură”, a spus un oficial al brigadei de pompieri, potrivit Digi24.

Oamenii au primit mesaje de avertizare prin care li se recomandă să rămână în case.

Citeşte şi Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Grecia intră în zona roşie DOCUMENT

Incendiul a izbucnit marți, în orașul Varympompi, la 20 de kilometri nord de centrul Atenei. În mijlocul unor temperaturi extreme, focul s-a răspândit la orașele din apropiere.

Reamintim că Grecia se află zilele acestea sub cod roşu de caniculă. Temperaturile vor atinge în unele zone pragul de 45 de grade Celsius. Din cauza caniculei, autorităţile elene au emis o avertizare de incendii în mai multe regiuni.

Regiunea Attica (inclusiv capitala Atena);
Regiunea Greciei Centrale (zonele Evia și Viotia);
Regiunea Peloponezului (zonele Corint, Argolida);
Regiunea Mării Egee de Nord (insulele Lesvos, Chios, Samos, Ikaria);
Insula Creta.

Autoritățile elene recomandă tuturor persoanelor să manifeste o atenție sporită și să evite orice activitate în aer liber care poate provoca, din neglijență, un incendiu (ex. arderea / curățarea resturilor de vegetație uscată, utilizarea de mașini / dispozitive care provoacă scântei, folosirea grătarelor în aer liber, afumatul stupilor, aruncarea țigărilor aprinse, curățarea / arderea vegetației de pe loturile agricole, interzisă de altfel în acest sezon etc.). În caz de incendiu, cetățenii sunt rugați să anunțe imediat pompierii, la numărul de telefon 199.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.