ALERTĂ în sănătate. Un MEDICAMENT pentru osteoporoză are EFECTE SECUNDARE grave

Agenţia Naţională a Medicamentului recomandă medicilor prudenţă în prescrierea unor produse pentru osteoporoză, după ce Comitetul de farmacovigilenţă al Agenţiei Europene a Medicamentului a recomandat suspendarea utilizării acestora, pentru că ar prezenta risc crescut de boli cardiovasculare.

14 ian. 2014, 20:04
ALERTĂ în sănătate. Un MEDICAMENT pentru osteoporoză are EFECTE SECUNDARE grave

Comitetul de farmacovigilenţă pentru evaluarea riscului a recomandat suspendarea utilizării medicamentelor Protelos/Osseor (ranelat de stronţiu), recomandarea fiind transmisă Comitetului pentru medicamente de uz uman spre analiză în vederea emiterii unei opinii finale, care va fi formulată în perioada 20 – 23 ianuarie 2014, informează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

„Ministerul a dispus Agenţiei Naţionale a Medicamentului să informeze medicii prescriptori referitor la propunerea Comitetului de farmacovigilenţă şi să le recomande acestora o prudenţă deosebită în raport cu produsul mai sus menţionat, astfel încât siguranţa pacienţilor să nu fie afectată. În momentul în care va fi dată publicităţii decizia finală a Agenţiei Europene a Medicamentului, Ministerul Sănătăţii va lua toate măsurile care se impun”, se mai arată în comunicat.

La sfârşitul lunii aprilie 2013, Agenţia Europeană a Medicamentului informa că a fost recomandată restricţionarea utilizării produselor menţionate, după ce s-a constatat că acestea ar prezenta un risc sporit de boli cardiovasculare. Astfel, s-a recomandat restricţionarea accesului la aceste medicamente pentru pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare şi prescrierea produselor numai pentru tratarea osteoporozei severe cu risc crescut de fractură.

Citeşte şi EXCLUSIV: Nou episod SCANDALOS din spitalele din România. Ce a primit un pacient în loc de medicamente VIDEO