Alertă lângă România. O dronă care avea atașat un dispozitiv exploziv a fost descoperită într-un sat de pe coasta bulgară a Mării Negre

Update. Autoritățile bulgare au detonat dispozitivul exploziv descoperit pe coasta din Tyulenovo, un sat din Bulgaria aflat pe coasta Mării Negre.

18 sept. 2023, 09:12

Știre inițială

O dronă care avea atașată o bombă a fost descoperită pe coasta din Tyulenovo, un sat din Bulgaria, care se află pe coasta Mării Negre, aproape de granița cu România.

Alertă lângă România. O dronă care avea atașat un dispozitiv exploziv a fost descoperită într-un sat de pe coasta bulgară a Mării Negre. Poliția a izolat zona după ce a primit un apel de la Radoslav Rusev, proprietarul unui hotel. Bărbatul a declarat pentru bTV că a apelat numărul de urgență 112, duminică seară la ora 21.40.

Citește și: A treia dronă prăbuşită în România, la doar 8 kilometri de Tulcea. Bombardamentele ruseşti continuă în sudul Ucrainei

Potrivit acestuia, dispozitivul exploziv are 50-60 cm, iar drona în sine are aproximativ 3 – 3.5 metri lungime.

Citește și: NATO, prima reacție după noile fragmente de dronă găsite în Tulcea: „Continuăm să monitorizăm situația în strânsă legătură cu autoritățile române”

O echipă de cinci genişti de la baza navală din Varna a fost mobilizată luni dimineaţa la faţa locului pentru a examina obiectul şi a decide dacă este necesară dezactivarea acestuia, a menţionat Ministerul bulgar al Apărării.

Dimitar Stavrev, de la revista de aeronautică „Club Krile”, a menţionat că de drona găsită este ataşată o mină şi că este vorba de „o configuraţie tipică pentru conflictul din Ucraina, amândouă ţările folosind dispozitive similare”, a consemnat Novinite.

Potrivit acestuia, se poate presupune că este una dintre dronele folosite de forţele armate ucrainene pentru a ataca peninsula Crimeea. „Impactul nu a fost suficient de puternic pentru a detona dispozitivul”, a adăugat acesta.