Avertismentul lansat de Vasile Dîncu. Se întâmplă chiar lângă România

Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, a lansat un avertisment cu privire la Marea Neagră, zona extinsă a acesteie devenind o una de instabilitate.

02 sept. 2022, 22:48
Avertismentul lansat de Vasile Dîncu. Se întâmplă chiar lângă România
Alertă maximă chiar lângă România! Anunţ de ultimă oră al minsitrului Apărării

Avertismentul lansat de Vasile Dîncu. Ministrul Apărării a făcut un anunţ îngrijorător la forumul Black Sea and Balkans Security, unde a declarat că oficialilor români le-a fost greu să argumenteze că Marea Neagră este pe harta ameninţărilor pentru NATO.

MApN, reacție dură la atacul Federației Ruse la adresa României: ”Tratăm ca atare asemenea încercari de a manipula opinia publică”

„Zona extinsă a Mării Negre a devenit, prin conflictele îngheţate din zonă, a devenit o zonă de instabilitate şi securitate. (…) Nu era uşor să impui această problematică în zona relaţiilor internaţionale. Eu, care sunt de câteva luni ministru al Apărării, am avut o primă experienţă, la începutul mandatului meu, destul de greu de explicat, când discutam despre Busola Strategică sau despre cum vom reuşi să aducem Busola Strategică, pentru a o armoniza în conceptul strategic NATO care urma la summitul NATO de la Madrid. Nu era uşor să argumentăm că Marea Neagră este un loc periculos şi că îşi are locul în harta îngrijorărilor şi harta ameninţărilor pentru NATO”, a declarat ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

Rusia acuză România că trimite arme în Ucraina. Atacuri fără precedent: „Autoritățile române resimt un disconfort moral. Nu fac decât să prelungească războiul”

Acesta a adăugat că ţările europene, mai ales, nu înţelegeau asta: „Ni se spunea (…), îmi aduc aminte cum un înalt oficial european, între discursul lui Bogdan Aurescu şi discursul meu, s-a intersectat şi ne-a spus că nu este foarte simplu să ameninţăm noi conceptul strategic al NATO sau Busola Strategică, toate interesele ţărilor. Într-adevăr, Marea Neagră ne preocupă pe noi, dar nu poate fi neapărat o preocupare pentru întreaga Europă sau chiar pentru NATO”.