Alertă maximă de cod roșu în Iași! Ce plan a pregătit Poliția pentru înmormântarea lui Costel Corduneanu

Poliția Română a intrat marți, 16 aprilie, în stare de alertă maximă și a pus la punct o serie de măsuri speciale la Iași, în contextul morții liderului interlop Costel Corduneanu.

16 apr. 2024, 15:51
Alertă maximă de cod roșu în Iași! Ce plan a pregătit Poliția pentru înmormântarea lui Costel Corduneanu
Alertă maximă de cod roșu în Iași! Ce plan a pregătit Poliția pentru înmormântarea lui Costel Corduneanu

Urmează înmormântarea lui Costel Corduneanu, astfel că în capitala Moldovei ar urma să ajungă până vineri, 19 aprilie, personaje din mediul infracțional considerate extrem de periculoase.

Citește și: Cine va fi noul şef al clanului Corduneanu. Costel, înmormântat într-o zonă VIP din Cimitirul Eternitatea

Alertă maximă de cod roșu în Iași pentru înmormântarea lui Costel Corduneanu

Familia Corduneanu a închiriat un restaurant de lux din Iași, La castel, unde va fi depus trupul neînsuflețit al liderului clanului. Localul este situat în partea de nord a orașului, iar participanții la ceremonialul religios vor trebui să parcurgă un traseu care va traversa zona Copou, cea mai exclusivistă din Iași.

Priveghiul va dura trei zile, potrivit unor surse, respectând tradițiile comunității rome. Spre finalul săptămânii ar urma să aibă loc și înmormântarea cu fast. În această perioadă sunt așteptate să ajungă la Iași mii de persoane, printre care șefi ai clanurilor de interlopi din București și din zona Ardeal și Banat, dar și din afara țării, mulți dintre ei aflați în conflict de ani buni.

Pentru a încerca să evite incidente care ar putea degenera, șefii IJP Iași au gândit „un plan propriu de acțiuni”. Orașul va fi împânzit de poliție, atât în zona restaurantului unde este organizat priveghiul, cât și pe traseul dinspre locație, potrivit informațiilor transmite de Libertatea.

„Suntem mai mulți ca de obicei, în civil, inclusiv pe traseu”, a precizat sursa citată, care spune că mobilizarea polițienească din zilele următoare poate fi echivalată cu instituirea unui cod roșu la accidente rutiere.

Agenții operativi urmăresc inclusiv rețelele de socializare, fiind știut faptul că este mediul folosit în ultimii ani de clanurile interlope pentru a-și transmite mesaje de orice fel, fie ele de felicitare ori de amenințare. Poliția se așteaptă ca la priveghiul de la Iași să vină membri ai clanurilor care se află în conflict, fiind vizate și persoane care se sustrag urmăririi penale.

Costel Corduneanu, șeful clanului interlop din Iași cu același nume, a murit luni, 15 aprilie, într-un spital din Târgu Mureș, la vârsta de 54 de ani. Cel mai mare dintre frații Corduneanu era internat după o intervenție chirurgicală pe cord, fiind cunoscut cu afecțiuni cardiace cronice.

Citește și: Costel Corduneanu a lăsat în urmă o viitoare sportivă în lumea gimnasticii. Fiica interlopului îi calcă pe urme tatălui său. ”Prea devreme”