ALERTĂ METEO! Fenomen rar întâlnit de Crăciun. Anunţul făcut de ANM: „Există o instabilitate”

Fenomen rar întâlnit de Crăciun. În ultimele zile, în mai multe zone din țară s-au înregistrat ușoare fulguieli, iar acest lucru a dat speranțe oamenilor că de Crăciun am putea aveam un strat de zăpadă. Meteorologii ANM anunță însă că temperaturile urmează să crească surprinzător de mult.

22 dec. 2022, 15:13
ALERTĂ METEO! Fenomen rar întâlnit de Crăciun. Anunţul făcut de ANM: „Există o instabilitate”
Anunţul făcut de ANM

Fenomen rar întâlnit de Crăciun. Dacă sărbătorile de iarnă ne duc cu gândul la frig şi mai ales la zăpadă, ei bine, în acest an lucrurile s-au schimbat radical. Mai ales temperaturile.

Citeşte şi: Vortex polar în România. Alertă meteo cod galben de ninsori viscolite. Vor fi depuneri de polei în mai multe regiuni

Fenomen rar întâlnit de Crăciun

Potrivit anunţului făcut de meteorologii ANM, de Crăciun şi de Revelion, vom avea temperaturi extrem de ridicate pentru această vreme, iar de zăpadă nici nu mai vorbim. Chiar dacă în ultimii ani au mai existat diferenţe, experţii spun că de această dată termometrele vor înregistra temperaturi potrivite pentru lunile martie, aprilie, când sărbătorim Paştele.

Temperaturi maxime mai ridicate, între 4 și 14 grade, pentru ziua de Crăciun. Este posibil să asistăm și la înregistrarea unor temperaturi puțin mai ridicate decât aceste 14 grade pentru ca, ulterior, după Crăciun, să existe o tendință treptată de scădere a temperaturilor. Cel puțin asta se conturează în momentul de față.

Există destul de multe discordanțe în unele perioade între prognozele pe care le propun materialele pe care le folosim. O astfel de instabilitate există în soluțiile de prognoză pentru perioada dintre Crăciun și Revelion.

Tendința aceasta ar fi, de menținere în primă fază a unor temperaturi mai ridicate, decât în mod normal, pentru ca ușor-ușor acestea să scadă.

Dacă vom ajunge să vorbim despre temperaturi normale, cu aproape 10 grade mai coborâte decât cele pe care le vom înregistra în perioada Crăciunului și care ne duc cu gândul mai degrabă la o zi de Paște, de sfârșit de martie – început de aprilie”, a spus Gabriela Băncilă, director ANM.