Alertă meteo: Ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină până miercuri seara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică. Sunt aşteptate ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină până miercuri seara.

RomaniaTV.net
25 mai 2020, 06:12
Alertă meteo: Ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină până miercuri seara

INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 25 mai, ora 12:00 – 27 mai, ora 23:00

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.
Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

Vremea se va menține instabilă pe tot parcursul acestei săptămâni, în majoritatea regiunilor.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Şapte zile pline de vijelii, furtuni puternice şi ploi torenţiale. Cum va fi vremea în Capitală

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ ZONA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI, intervalul 25.05.2020 Ora 12:00 – 27.05.2020 Ora 23:00

Mai ales după-amiaza și seara vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și posibil vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși, în medie, 10…15 l/mp și izolat 25 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 8…11 grade.


loading...