Alertă! Se schimbă vârsta de pensionare în România pentru aceste persoane. Proiectul a fost adoptat tacit

Alertă în România, după ce un proiect de lege important pentru mulţi români a fost adoptat tacit de Senat. Pentru a intra în vigoare, documentul are nevoie de votul Camerei Deputaților și de publicare în Monitorul Oficial.

RomaniaTV.net
28 mai 2019, 14:07
Alertă! Se schimbă vârsta de pensionare în România pentru aceste persoane. Proiectul a fost adoptat tacit

Inițiativa legislativă ce propune ca soldații și gradații profesioniști să beneficieze, alături de o parte a militarilor, polițiștilor sau funcționarilor publici cu statut special care se bucură deja de această măsură, de reducerea vârstei standard de pensionare, a fost adoptată tacit la Senat. Totodată, s-ar putea mări și numărul militarilor, polițiștilor sau funcționarilor publici cu statut special ce ar putea ieși mai repede la pensie.

Salariu minim de 3.000 de lei pe lună în România! Decizia a fost adoptată de Guvern 

Propunerea legislativă adoptată tacit de Senat vine să completeze art.21 din Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat Pentru a intra în vigoare, documentul are nevoie de votul Camerei Deputaților și de publicare în Monitorul Oficial, scrie dcbusiness.ro.

Conform expunerii de motive, inițiativa dorește să asigure un tratament egal pentru militarii și polițiștii aflați în activitate și cei care au trecut în rezervă. Mai exact, documentul prevede ca, pe lângă cei ce beneficiază deja de reducerea vârstei de pensionare, această măsură să fie aplicată și în cazul soldaților sau gradaților profesioniști trecuți în rezervă la împlinirea limitei de vârstă în serviciu, la expirarea contractului sau atunci când nu mai îndeplinesc criteriile specifice.

Totodată, de această măsură ar putea beneficia mai mulți militari sau polițiști. Este vorba despre militarii, polițiștii sau funcționarii publici cu statut special „trecuți în rezervă ori care au încetat raporturile de serviciu, ca urmare a reorganizării unor unități și a reducerii unor funcții din statele de organizare, precum și pentru alte motive ale instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale, neimputabile militarului”.

Lovitură pentru milioane de pensionari. Plăţile vor fi întârziate. Ce anunţă autorităţile 


loading...