Alertă! Un desert a fost retras de pe rafturile magazinelor. Anunţul făcut de ANSVSA: „Poate duce la reacții alergice”

Un desert a fost retras de pe rafturile magazinelor, ca măsură de precauție pentru protecția consumatorilor. Compania producătoare a luat această hotărâre pentru că din cauza unei erori tehnice de producție, a fost introdusă o proteină din lapte care nu era destinată produsului finit.

05 mai 2023, 23:00
Alertă! Un desert a fost retras de pe rafturile magazinelor. Anunţul făcut de ANSVSA: „Poate duce la reacții alergice”

Un desert a fost retras de pe rafturile magazinelor. Compania Alois Müller GmbH & Co.KG a făcut rechemarea produsului 4025500275211 – Müller Vegan Mousse Desert de spumă de ciocolată pe bază de crema de nuci de cocos (2 x 70 g) fiind o măsură de precauție pentru protecția consumatorilor, conform Autorității Naționale Sanitare și pentru Siguranța Alimentelor.

Citeşte şi: O nouă alertă alimentară de la ANSVSA. Chipsuri retrase de la vânzare din supermarketuri

Un desert a fost retras de pe rafturile magazinelor

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a explicat motivul pentru care desertul nu este bun pentru persoanele care știu că suferă de posibile alergii. Mousse-ul este potrivit pentru consum fără restricții pentru persoanele care nu suferă de alergie la proteina din lapte.

Motivul retragerii: din cauza unei erori tehnice de producție, a fost introdusă o proteină din lapte care nu era destinată produsului finit. Acest lucru poate duce la posibile reacții alergice la persoanele care suferă de o alergie la proteinele din lapte.

Pentru persoanele care nu suferă de alergie la proteina din lapte, mousse-ul este potrivit pentru consum fără restricții”, este anunțul transmis ANSVSA, notează Mediafax.ro.

Toți cei care au cumpărat acest produs și care suferă de anumite alergii sunt rugați să nu-l consume, să-l returneze la Serviciul Clienți din magazinele Auchan, Cora, Kaufland, Carrefour de unde l-au cumpărat și vor primi înapoi contravaloarea lui. Prezentarea bonului fiscal nu este necesară.