Alexandra Anghel, a doua medalie de aur românească la CE de Lupte de la Zagreb

Al doilea titlu continental pentru România a fost adus de luptătoarea Alexandra Anghel (72 kg), care a câştigat prima finala europeană de seniori din cariera sa.

21 apr. 2023, 23:07
Alexandra Anghel, a doua medalie de aur românească la CE de Lupte de la Zagreb

Alexandra Anghel a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene de lupte de la Zagreb. România are 2 medalii de aur şi 2 de bronz. Alexandra Anghel a învins-o pe adversara din Turcia Buse Cavusoglu Tosun, după o finală plină de emoţii, conform Federaţiei Române de Lupte.

Pentru Anghel este cea mai mare performanţă din carieră, după bronzul european obţinut în 2018 la Kaspiisk (Rusia) şi bronzul mondial de anul trecut de la Belgrad. Anghel a adus şi al doilea titlu continental al României la Zagreb, după cel câştigat de Andreea Beatrice Ana, la cat. 55 kg. Bilanţul delegaţiei României până acum este de patru medalii, toate la feminin, două de aur şi două de bronz, obţinute de Cătălina Axente la cat. 76 kg şi de Kriszta Tunde Incze la cat. 65 kg.

Controversă uriaşă provocată de tatăl Simonei Halep. Anunţul care dă peste cap scandalul de dopaj
Kriszta Tunde Incze a câştigat medalia de bronz la cat. 65 kg, vineri seara, la după ce a învins-o în meciul decisiv pe turcoaica Busra Efe.

Joi, Incze a învins-o în sferturi pe croata Iva Geric, iar în semifinale a pierdut în faţa bulgăroaicei Mimi Hristova. Ea a câştigat astfel a treia sa medalie de bronz consecutivă la Europene, palmaresul său fiind completat de una de argint (2019).

La greco-romane, Denis Florin Mihai se va bate pentru medalia de bronz la cat. 55 kg, cu bulgarul Stefan Hristov Grigorov, după ce l-a învins în sferturi pe germanul Fabian Bernhard Schmitt, iar în semifinale a pierdut în faţa azerului Eldaniz Azizli.

În cadrul cat. 87 kg, Nicu Samuel Ojog l-a întrecut în preliminarii pe moldoveanul Viorel Burduja, dar a pierdut în optimi în faţa maghiarului Istvan Takacs şi îl va înfrunta în recalificări pe sârbul Zarko Dickov.

La cat. 130 kg, fostul campion european Alin Alexuc-Ciurariu a dispus în preliminarii de cehul Marcel Albini, dar a pierdut sfertul de finală cu azerul Sabah Saleh Şariati şi se va bate în recalificări cu cu maghiarul Dariusz Attila Vitek.

Radu Banciu a desființat două legende ale fotbalului românesc: „Era un pomanagiu, parșiv, cum e și în viața de zi cu zi”
Vor mai evolua la greco-romane Răzvan Arnăut (cat. 60 kg) şi Mihai Mihuţ (cat. 67 kg).

La ediţia din 2022, de la Budapesta, România a avut un bilanţ de patru medalii, una de aur, câştigată de Andreea Ana (cat. 55 kg), una de argint, prin Nicu Ojog (cat. 97 kg, greco-romane), şi două de bronz, Alina Vuc (cat. 55 kg) şi Kriszta Incze (cat. 65 kg).