Alexandru Pițurcă a scăpat de controlul judiciar. Ce se întâmplă cu ceilalţi inculpaţi din dosarul „Măşti pentru MApN”

Alexandru Piţurcă a scăpat de controlul judiciar, conform unei decizii luate de Curtea de Apel Bucureşti. Fiul lui Victor Piţurcă a fost acuzat de DNA de cumpărare de influenţă în dosarul "Măşti pentru MApN".

14 feb. 2023, 16:20
Alexandru Pițurcă a scăpat de controlul judiciar. Ce se întâmplă cu ceilalţi inculpaţi din dosarul „Măşti pentru MApN”
Alexandru Pițurcă a scăpat de controlul judiciar. Ce se întâmplă cu ceilalţi inculpaţi din dosarul "Măşti pentru MApN"

Alexandru Pițurcă a scăpat de controlul judiciar. Curtea de Apel Bucureşti i-a revocat lui Alexandru Piţurcă, marţi, controlul judiciar. „Admite contestaţia formulată de către contestatorul Alexandru Victorio Piţurcă – revocă măsura controlului judiciar. Respinge ca nefondată contestaţia formulată de DNA împotriva aceleiaşi încheieri penale”, a anunţat Curtea de Apel Bucureşti.

Confrom DNA, Alexandru Piţurcă ar fi acceptat condiţiile impuse de Gabriel Ţuţu, directorul ROMARM, pentru achiziţia de măşti neconforme în pandemie.

Pe 8 februarie 2023, Tribunalul Bucureşti a ridicat controlul judiciar şi în privinţa lui Victor Piţurcă, cercetat de procurorii DNA în acelaşi dosar.

Citeşte şi: Primele declaraţii ale lui Piţurcă după ce a scăpat de controlul judiciar: „Acest dosar e o făcătură. Cea mai penibilă acuzaţie!”

„Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19.03.2020 – 10.04.2020, omul de afaceri ar fi acceptat, în mod direct, condiţiile impuse de inculpatul Ţuţu Gabriel în schimbul cărora acesta din urmă ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul MApN şi că îi va determina pe aceştia să încredinţeze direct şi fără proceduri publice contracte de furnizare produse de protecţie împotriva coronavirusului asocierii din care făcea parte şi societatea administrată de inculpat. De asemenea, inculpatul Ţuţu Gabriel ar mai fi promis că îi va determina pe aceiaşi funcţionari să efectueze recepţia produselor respective, chiar dacă acestea erau neconforme şi să achite la timp facturile emise în acest sens”, susţine DNA.

Citeşte şi: Dana Budeanu, dezvăluiri incendiare despre ‘cazul Piţurcă’: „Se ascunde adevărul în spate, o să vorbesc pe şleau”

„Prin demersurile menţionate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menţionate, valoarea materiei prime şi ulterior contravaloarea unor piese şi servicii conexe (în afara contractului)”, mai arată anchetatorii.

Victor Piţurcă şi Alexandru Piţurcă sunt acuzaţi de cumpărare de influenţă, iar Gabriel Țuțu, de abuz în serviciu, trafic de influență și fals intelectual.