Alexandru Rafila, apel către medicii de familie: "Vaccinarea copiilor este o prioritate"

Publicat: Vineri, 29 Mai 2020 16:31 // Actualizat: Vineri, 29 Mai 2020 18:47 // Sursa: romaniatv.net

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a declarat că în această perioadă una din priorități este vaccinarea copiilor, astfel că medicii de familie trebuie să facă un efort să recupereye copiii care nu au primit la timp vaccinurile. 

Alexandru Rafila a făcut o serie de afirmații cu privire la actualele subiecte, precizând că nu ar trebui să se discute doar despre "vacanţe şi terase, ci despre accesul la servicii medicale". 

"Bineînţeles ceva ce ne îngrijorează este legat întotdeauna de populaţia infantilă care trebuie protejată împotriva câtorva boli care au făcut ravagii în deceniile trecute şi nu are rost să ne întoarcem la o situaţie periculoasă pentru sănătatea publică, pe de o parte. Pe de altă parte, legea oferă anumite oportunităţi autorităţilor şi responsabilizarea în furnizarea vaccinurilor la timp şi bineînţeles în constituirea unor stocuri care să prevină situaţii cum au fost cele din anii trecuţi, când nimeni nu se prezenta la procedurile de achiziţie publică", a afirmat Alexandru Rafila, la o dezbatere organizată de DC Media Group. 

Citeşte şi: Rujeola face ravagii în România. Medicul Mihai Craiu: De când a început pandemia au fost 650 de cazuri

Medicul a precizat că în această perioadă a existat o reticenţă din partea multor părinţi de a se prezenta la cabinetele medicilor de familie, care, la rândul lor, au funcţionat în regim redus.

"Cu toate că nu a existat niciun fel de indicaţie explicită în ceea ce priveşte neprezentarea la vaccinare din cauza infecţiei cu noul coronavirus, a existat o reticenţă, cu siguranţă, din partea multora dintre părinţi să se ducă la cabinetele de medicină de familie şi cabinetele de medicină de familie au funcţionat, probabil, într-un regim redus din cauza acestei probleme. Dar noi trebuie să înţelegem că riscăm de multe ori mult mai mult, fie că discutăm de vaccinare, fie că discutăm de servicii medicale pe care trebuie să le oferim persoanelor care au boli cronice, inclusiv servicii de recuperare. La sfârşit, când tragi linie, îţi dai seama că impactul asupra sănătăţii datorită neefectuării unor manevre, cum ar fi vaccinarea sau celelalte menţionate, comparativ cu impactul pe care îl are infecţia cu noul coronavirus, înclină balanţa spre prima categorie de probleme", a adăugat Rafila.

Citeşte şi: Populaţia României nu a trecut încă prin coronavirus. Alexandru Rafila: "98 la sută n-au imunitate"

De asemenea, acesta apelează la medicii de familie, susţinând că trebuie să facă un efort să recupereze copiii care nu au primit la timp vaccinurile.

"Şi atunci cred că (...) mai ales când vorbim despre vaccinare, medicii de familie trebuie să facă un efort să recupereze copiii care nu au primit la timp vaccinurile. Ştim că vaccinuri există în acest moment, nu există probleme legate de aprovizionare, aşa că a venit vara, haideţi să nu discutăm numai de vacanţe şi terase, să discutăm şi despre accesul la servicii medicale şi copiii trebuie să fie o prioritate în abordarea serviciilor medicale necesare pentru imunizare", a menţionat Rafila.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Alexandru Rafila copii coronavirus vaccin
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
06 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H