Alexandru Rafila, despre prezidenţiale: Dacă PSD considera ca eu aş putea sa fiu unul din candidaţii potenţiali, nu am nicio problemă”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, că nu ar avea nicio problemă să candideze la prezidențiale dacă PSD i-o va cere.

24 aug. 2022, 21:17
Alexandru Rafila, despre prezidenţiale: Dacă PSD considera ca eu aş putea sa fiu unul din candidaţii potenţiali, nu am nicio problemă”

Alexandru Rafila domină copios sondajele de opinie din ultimul an, iar acest lucru a atras ca un magnet şi numeroase atacuri la adresa ministrului Sănătăţii. Până acum, s-a ferit să ofere detalii despre o posibilă candidatură la prezidenţiale, dar acum Rafila ia în calcul orice „dacă i-o cere partidul”.

Sondaj CURS: Alexandru Rafila domină scena politică. Iohannis, „la fotografie” cu George Simion

„Candidatura la prezidentiale din partea PSD, a spus foarte clar dl presedinte Ciolacu, va fi pe baza de competitie. Eu nu am in momentul de fata un astfel de proiect. Ramane de vazut care va fi decizia la nivel politic, eu servesc acest partid. Daca PSD considera ca eu as putea sa fiu unul din candidatii potentiali, nu am nicio problema legat de o astfel de decizie, dar eu cred ca trebuie sa fim echilibrati, sa lasam timpul sa treaca”, a declarat Rafila.

Ministerul Sănătăţii vine cu precizări referitoare la administrarea pastilelor de iod după ce ministrul Rafila a panicat populaţia: „Distribuirea pastilelor se face NUMAI în caz de expunere la un incident nuclear”

Întrebat cum comentează faptul că se bucură de cea mai mare încredere printre bucureșteni, Rafila a răspuns: „Sondajele astea vin, se schimba, nu au niciun fel de relevanta, mai ales cu doi ani inainte de alegeri. Important este ca fiecare dintre noi sa ne facem datoria cat mai bine acolo unde lucram”.

Dana Budeanu intervine în scandalul Rafila-Ghinea: „Aţi încercat să babardiţi, n-aţi reușit să babardiți. Au rămas 20 de milioane din cele 50 de milioane. Nu spun că nu suntem în continuare arşi, dar cu pesedii suntem la jumate arși”

Sondaj CURS. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și premierul Nicolae Ciucă au fost desemnați de alegătorii din București drept cei mai de încredere politicieni, potrivit unui sondaj de opinie realizat de CURS în perioada 5-17 august.

Sondaj CURS. PSD domină Bucureştiul! Alexandru Rafila şi Marcel Ciolacu, peste Nicolae Ciucă. AUR a depăşit USR

SONDAJ CURS La întrebarea „Câtă încredere aveți în următoarele personalități politice?”, bucureștenii au răspuns astfel:

Alexandru Rafila (PSD) – 29%

Marcel Ciolacu (lider PSD) – 27%
Nicolae Ciucă (lider PNL) – 25%
Nicușor Dan (independent) – 22%
Gabriela Firea (PSD) – 22%
George Simion (lider AUR) – 19%
Klaus Iohannis – 15%
Dacian Cioloș (lider REPER) – 12%
Ludovic Orban (lider Forța Dreptei) –  10%
Cătălin Drulă (lider USR) – 10%