Alexandru Rafila, după autopropunerea lui Orban ca premier: „Mi se pare destul de ciudat”

Alexandru Rafila a comentat decizia lui Ludovic Orban de a se autopropune ca premier, deşi acesta şi-a dat demisia din funcţie imediat după eşecul înregistrat de PNL la alegerile parlamentare.

16 dec. 2020, 16:48
Alexandru Rafila, după autopropunerea lui Orban ca premier: „Mi se pare destul de ciudat”

Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru funcția de premier, spune că i se pare ciudată autopropunerea lui Ludovic Orban pentru funcţia de prim-ministru, mai ales după ce acesta şi-a asumat eşecul înregistrat de PNL la alegerile din 6 decembrie.

Citeşte şi Alexandru Rafila, despre posibilitatea unui lockdown: „Dacă oamenii ajung să moară pentru că nu au unde se interna, vor trebui luate măsuri”

Alexandru Rafila: În momentul de față asistăm la o reîncercare a reluării aceleiași politici care nu a fost agreată de cetățeni

„Să vedem nominalizarea pe care o face președintele, o nominalizare trebuie dublată de asigurarea unei majorități parlamentare.

Ce mi se pare destul de ciudat este că Orban și-a dat demisia, și-a asumat eșecul din alegeri și guvernarea șovăielnică din ultimele luni, acum toate lucrurile acestea ca prin minune au dispărut și în momentul de față asistăm la o reîncercare a reluării aceleiași politici care nu a fost agreată de cetățeni. S-a văzut la alegeri. S-a văzut că scorurile obținute de PSD și PNL sunt diferite.

De votul publicului trebuie să țină cont toată lumea atunci când se gândește la guvernare și la împărțirea funcțiilor în Parlament.

Mulți uită că una din trei poziții sunt ocupate de membrii PSD”, a spus Alexandru Rafila, potrivit Digi24. 

Reamintim că  liberalii vor decide miercuri, la ora 17, dacă îl vor retrage pe Florin Cîtu şi îl vor propune pe Ludovic Orban în functia de premier. Marţi seară Orban i-a anunţat pe liderii PNL că vrea să fie din nou premier.

Klaus Iohannis este dispus să-l accepte pe Ludovic Orban pentru funcția de premier

Președintele Klaus Iohannis a anunţat că va accepta propunerea venită din partea coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR, fie că este vorba de Ludovic Orban, fie că este vorba despre Florin Cîțu.

”Eu aștept ca partidele să vină cu o propunere. Că este Orban, că este Cîțu, eu voi accepta propunerea partidelor. Nu știu ce negociază ei acolo. Da, asta am spus, dacă se formează o coaliție și îl va propune pe Ludovic Orban, atunci eu îl voi accepta”, a spus Klaus Iohannis, miercuri după-amiază.