Alexandru Rafila, încrezător în rezultatul alegerilor parlamentare 2020. „Nu am deloc emoţii”

Medicul Alexandru Rafila, care deschide lista PSD pentru Camera Deputaţilor la Bucureşti, a declarat, duminică, în direct la România TV, că există o prezenţă redusă la vot din cauza pandemiei de coronavirus deoarece "multă lume a avut recitenţe" să participe la alegerile parlamentare 2020.

06 dec. 2020, 19:45
Alexandru Rafila, încrezător în rezultatul alegerilor parlamentare 2020. „Nu am deloc emoţii”

Alexandru Rafila a fost întrebat despre rezultatele exit-poll-ului de la alegerile parlamentare. Medicul a afirmat că sondajele reflectă anumite estimări care se pot schimba până la închiderea urnelor.

„Toate sondaele de opinie, s-a văzut foarte bine la alegerile locale, dau nişte estimate care la sfârşit, după numărarea voturilor, se mai schimbă. Nu am deloc emoţii”, a declarat medicul Alexandru Rafila, în direct la România TV.

Totul despre alegeri parlamentare 2020, pe romaniatv.net.

Citeşte şi: Alegeri parlamentare 2020. Victor Ponta: „Ştiu că multă lume votează contra, eu am votat pro”

Alexandru Rafila: „Campania electorală online a avut un efect similar precum şcoala online”

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii a vorbit şi despre prezenţa redusă la vot.

„În mod normal singurul lucru pe care aş putea să-l comentez este legat de prezenţa redusă la vot. Mi se pare probabil că se explică prin perioada dificilă prin care trecem. A existat multă lumea care a avut recitenţe ca să participe la vot.

Pe de altă parte. şi campania electorală online. A avut un efect similar precum şcoala online. În mod evident, lipsa interacţiunii cu alegătorii nu mobilizează lumea să se prezinte la vot”, a explicat Alexandru Rafila.

Citeşte şi: EXIT POLL. PNL şi PSD, umăr la umăr, AUR ar putea fi marea surpriză

Peste 4,9 milioane de români au votat duminică la alegerile parlamentare 2020 până la ora 19. Este o prezenţă slabă dacă o comparăm cu cea de la locale: 2 milioane de oameni mai puțin.

4.953.541 de români au votat până la ora 19 la secțiile de vot din România. Până la această oră, prezența la urne e de 29,80 %.

Rezultate alegeri parlamentare 2020 AICI

Citește și: Exit-poll- uri ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Cifrele răstoarnă toate sondajele