Alexandru Rafila: „O să asistăm la o creștere accelerată a numărul de cazuri”

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și parlamentar PSD, a precizat că ar trebui să ne așteptăm la o accelerare a numărului de cazuri Covid-19.

16 aug. 2021, 10:44
Alexandru Rafila: „O să asistăm la o creștere accelerată a numărul de cazuri”

Alexandru Rafila a declarat duminică seara, că guvernul a încurajat prin lipsa de acțiune o politică de accelerare a transmiterii virusului COVID-19. De asemenea, acesta a precizat că ar trebui să ne așteptăm la o accelerare a numărului de cazuri:

“Virusul nu se transmite dacă stăm destul de departe unul față de celălalt, ceea ce nu e cazul. În perioada următoare o să asistăm la o creștere accelerată a numărul de cazuri. Am avut o politică de accelerare a transmiterii acestei infecții. Așteptăm a doua jumătate a lunii septembrie. Florin Cîțu, Dan Barna, doamna Mihăilă ar trebui să își asume această politică de accelerare a transmiterii. Dânșii au luat decizii care vor accelera transmiterea infecției iar consecințele sociale și economice cred că trebuie asumate și să își dea demisia de exemplu.

Raed Arafat: „Revenirea din concedii va duce la creşterea infecţiilor”. Ce restricţii ar putea fi din septembrie
Nu au făcut nimic ca să oprească transmiterea. Campania de vaccinare, suntem cu toții de acord, că a fost un eșec, practic tot mai puține persoane se vaccinează, cu toate că există o situație legată de călătoriile internaționale. Cu toate că lumea s-a orientat dacă ne uităm la litoralul românesc sau bulgăresc. 7.500 de persoane la manifestații publice fără mască, niciun fel de reglementare pentru folosirea plajelor”, a precizat Alexandru Rafila, potrivit B1TV.

Ministrul Sănătăţii anunţă restricţii pentru nevaccinaţi în România: „A început valul 4”

Grupul de Comunicare Strategică anunţă duminică 323 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, şase persoane au decedat.

”Până astăzi, 15 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1087223 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1049893 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 323 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, anunţă autorităţile.

În Bucureşti sunt 27 de cazuri noi, în Cluj – 23, în Ilfov – 22. Judeţele Bacău, Bihor, Iaşi, Sibiu, Timiş au între 10 şi 20 de cazuri. Judeţele Covasna, Mehedinţi şi Tulcea nu au raportat niciun caz nou.