Alexandru Rafila, semnal de alarmă: Trebuie să convingem cel puţin 70% din populaţie să se vaccineze

Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă şi spune că cel puţin 70% din populaţia României trebuie convinsă să se vaccineze împotriva coronavirusului.

17 dec. 2020, 21:56
Alexandru Rafila, semnal de alarmă: Trebuie să convingem cel puţin 70% din populaţie să se vaccineze

Alexandru Rafila a declarat că un studiu al OMS a arătat că 50% din populaţie este dispusă să se vaccineze împotriva coronavirusului

„E nevoie să convingem cealaltă jumătate de populație, pentru că un studiu al OMS, arată că disponibilitatea este în jur de 50%, iar noi trebuie să convingem cel puțin 70% – 80% din populație să se vaccineze”, a precizat Rafila la B1 TV.

Citeşte şi Alexandru Rafila, după autopropunerea lui Orban ca premier: „Mi se pare destul de ciudat”

Alexandru Rafila explică cum ar putea arăta o reformă în Sănătate

Reprezentantul României la OMS şi propunerea de premier a PSD a explicat cum ar trebui să arate o reformă în domeniul Sănătății, precizând că el pledează pentru profesionalizarea DSP-urilor și a spitalelor din țară.

„Lipsa de înțelegere a modului în care funcționează sănătatea publică într-o țară și care este scopul ei mai ales într-o pandemie, nu se poate defini într-o reformă. (…).

Eu pledez pentru profesionalizarea Direcțiilor de Sănătate Publică, a spitalelor aflate în Subordinea Ministerului Sănătății sau a autorităților locale. Cred că aceasta este calea, dacă vrem să ieșim și așa s-ar descrie reforma.

Reformă înseamnă și să le oferim oamenilor servicii medicale cât mai aproape de casa lor, pe care să le poată accesa permanent, nu să meargă să se înghesuie la Camerele de Cardă.

Asta nu înseamnă acces la servicii de sănătate (…) Așa ar trebuie să fie și în România și cum dă exemplu și OMS, cu privire la accesul la servicii punlice de sănătate”, a declarat Alexandru Rafila, pentru B1 TV.