Alexis Tsipras, declaraţii ŞOCANTE: Am negociat cu CUŢITUL la GÂT

Într-o intervenţie la televiziune, marţi noaptea, înaintea supunerii planului de salvare negociat cu Eurogrupul şi cu creditorii FMI, premierul elen Alexis Tsipras a făcut o declaraţie şocantă, afirmând că a fost nevoit să negocieze cu aceştia, "cu cuţitul la gât".

15 iul. 2015, 10:58
Alexis Tsipras, declaraţii ŞOCANTE: Am negociat cu CUŢITUL la GÂT

„Guvernul grec nu a primit un program privind punţile de finanţare, deoarece unii încearcă să blocheze acest demers”, a declarat Tsipras într-un interviu la postul de televiziune ERT-TV, înaintea votului parlamentar din Grecia asupra acestui program. „Prioritatea mea, acum, este să mă asigur că alegerea pe care am făcut-o cu cuţitul la gât, în ziua următoare, va fi finalizată”.

Eforturile premierului elen de a trece la aplicarea planului de salvare a stârnit însă o adevărată revoltă în propriul său partid, SYRIZA, chiar înainte de noaptea de miercuri, când Parlamentul de la Atena este aşteptat să voteze proiectul convenit cu creditorii internaţionali, care pun noi întrebări despre finanţele Greciei. O sursă din interiorul negocierilor a afirmat, sub anonimat, că problema finanţelor Greciei pare să se înrăutăţească după fiecare întâlnire (cu oficialităţile angrenate în acest proces, n.r.), iar guvernele au devenit reticente în a ajuta Grecia cu fonduri, chiar şi pe termen scurt.

Citeşte şi Alexis Tsipras: Îmi asum responsabilitatea unui text semnat pentru a evita dezastrul VIDEO

Parlamentul de la Atena urmează să voteze, duminică noaptea, măsurile pe care creditorii Greciei le-au cerut în schimbul ajutorului pe care urmează să îl primească Grecia pentru a se salva de la faliment.