Alianța care ar putea schimba scena politică românească! Cozmin Gușă despre o colaborare Victor Ponta-George Simion: „Scorul lor cumulat merge spre 30%”

Anul 2024 va fi marcat de 4 rânduri de alegeri, iar cărțile au început să se joace încă de acum. O întâlnire între Victor Ponta și George Simion a iscat valuri printre politicieni. Analistul Cozmin Gușă a vorbit despre ce afecte ar avea o alianță Pro România - AUR.

18 feb. 2023, 17:44
Alianța care ar putea schimba scena politică românească! Cozmin Gușă despre o colaborare Victor Ponta-George Simion: „Scorul lor cumulat merge spre 30%”

Întâlnirea-surpriză dintre Victor Ponta și George Simion de zilele trecute a stârnit o serie de analize. Cozmin Gușă a analizat care ar putea fi efectele unei alianțe pentru viața politică din România.

Citește și: Ilinca, soţia lui George Simion, fotografie misterioasă după Valentine’s Day

Zilele trecute George Simion și Victor Ponta au avut o întâlnire zilele trecute, iar acest eveniment a încins spiritele pe scena politică, mai ales în contextul în care anul 2024 va fi unul extrem de încărcat, dat fiind că sunt organizate patru rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

Un posibil parteneriat între Pro România și AUR ar putea destabiliza total modul în care sunt distribuite forțelor care domină în prezent scena politică, conform unei analize realizare de politologul Cozmin Gușă.

”Ei bine, chiar din aceste prezentări succinte, puteți pricepe că asocierea Ponta-Simion poate fi un proiect ce completează neajunsurile fiecăruia, iar dacă vor reuși să se acomodeze într-un echipaj politic de tipul ”AUR-Pro România”, e limpede că vor fi unii dintre protagoniștii alegerilor din 2024. Chiar și aritmetic, scorul lor cumulat actual merge spre 25-30%, iar emoția pozitivă generată de orice construcție nouă îi va propulsa în mod suplimentar.

Desigur că mai e mult până departe, vorbim totuși despre doi individualiști în politică, e posibil ca înțelepciunea să nu-i fi atins încă în ciuda înaintării în vârstă, au atuuri evidente dar și defecte majore, pe care le pot compensa doar prin spirit de echipă și atragerea de oameni consolidați, de a căror încredere azi nu beneficiază”, a scris Cozmin Gușă, citat de stiripesurse.ro.

Disensiunile constante care au loc la vârful alianței de guvernare și diminuarea semnificativă a electoratului USR și Reper sunt elemente care ar putea fi decisive și favorabile pentru noua posibilă alianță, este de părere Gușă.

”De ieri, echipajul Simion-Ponta a semnalizat public că se înscrie în viitoarea cursă și, mai ales pentru că pista de concurs este în mod evident una de tip anti-Iohannis, apar ca favoriți să preia conducerea în primele tururi.

De-aici încolo totul se poate modifica însă rapid, pentru că vor fi cele mai complexe alegeri din România de după 1989, cu răsturnări de situații ce vor fi generate în principal de mega acțiunile geopolitice ce vor ajunge la apogeu în zona noastră exact pe durata parcursului nostru electoral”, mai arată Cozmin Gușă.

Liderul Pro România, Victor Ponta, a avut o întâlnire cu George Simion, liderul AUR, în zona Aviatorilor din Capitală. Conform informațiilor Mediaflux, cei doi au stat de vorbă aproximativ o oră. Relația dintre cei doi are rădăcini mai vechi. Fostul premier al României a dezvăluit că în trecut l-a consiliat din umbră pe George Simion, după ce liderii PSD, foștii lui colegi, i-au închis toate ușile.

Citește și: George Simion, despre cum pot românii să ia înapoi Petrom. „În momentul în care vom fi la 30%, se va recupera!”