Alianţa reacţionează la criticile lui Trump: Utilitatea NATO este incontestabilă

Publicat: Miercuri, 18 Ianuarie 2017 18:29 // Actualizat: Miercuri, 18 Ianuarie 2017 18:29 // Sursa: romaniatv.net

Utilitatea NATO este 'incontestabilă' în fața noilor amenințări, a declarat miercuri generalul Petr Pavel, care conduce cea mai înaltă instanță militară a Alianței Nord-Atlantice, ca răspuns la criticile președintelui ales al SUA, Donald Trump, care a afirmat că NATO este o organizație 'învechită'.

Foto: Reuters

'Sunt ferm convins că NATO este în prezent la fel de utilă cum era înainte (...), organizația se adaptează la noua situație', a declarat șeful comitetului militar al NATO în cadrul unei conferințe de presă la Bruxelles. 'Putem discuta în mod evident amploarea, profunzimea și ritmul de adaptare' la noile amenințări asupra securității aliaților, 'însă cred că utilitatea NATO nu poate fi contestată', a insistat generalul.

Generalul Petr Pavel a făcut aceste declarații după o reuniune a comitetului militar al NATO, din care fac parte șefii Statelor-Majore ale celor 28 de țări membre ale Alianței Nord-Atlantice.

Șefii Statelor-Majore, a subliniat el, au convenit asupra 'importanței' reluării dialogului militar cu Rusia, în contextul tensiunilor puternice între Moscova și Occident privind conflictul ucrainean.

Citeşte şi Klaus Iohannis: Politica externă şi de securitate a României va rămâne pe aceleaşi coordonate esenţiale

'Oferta noastră este pe masă, așteptăm acum un răspuns din partea Moscovei', a spus generalul Pavel, referindu-se la o nouă încercare din 2015 de a relua discuțiile cu generalul Valeri Gherasimov, șeful Statului-Major al forțelor armate ruse.

Pentru a transmite Moscovei mesajul NATO privind această nouă ofertă de dialog, 'i-am contactat pe omologii mei ruși aici, la Bruxelles, de cel puțin cinci ori, ultima dată săptămâna trecută', a spus șeful celei mai înalte instanțe militare a Alianței.

Este vorba în primul rând să se pună bazele unui dialog, să se 'creeze un minim de încredere', a declarat generalul, considerând esențial să se poată aborda chestiuni precum 'reducerea riscurilor' și 'transparența', inclusiv cu privire la exercițiile militare.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
02 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H