Alimente care ajută la concentrare

Unele produse şi suplimente alimentare pot ajuta la focalizarea atenţiei şi la îmbunătăţirea memoriei şi funcţiilor creierului. Pe măsură ce îmbătrânim, organismul prezintă semne de deteriorare. Vestea bună este că puteţi îmbunătăţi şansele de a menţine un creier şi un corp sănătos dacă adăugaţi anumite alimente şi băuturi în dietă.

18 feb. 2015, 08:24
Alimente care ajută la concentrare

Poate suna banal, dar e adevarat: daca dieta nu contine nutrientii esentiali, se pierde capacitatea de concentrare. O alimentatie necorespunzatoare interfereaza cu puterea de a focaliza atentia. Straduiti-va sa aveti un regim alimentar bine echilibrat, plin de o varietate de alimente sanatoase.

Cafeina

Citeşte şi Lista alimentelor care afectează creierul

Cafeina poate oferi un plus de energie si ajuta la concetrare. Se gaseste in cafea, ciocolata, bauturi energizante si unele medicamente. Ofera vigoare inconfundabila, desi efectele sunt pe termen scurt. Insa daca exagerati cu acest stimulent pentru organism, puteti resimti nervozitate si disconfort.

Zaharul

Citeşte şi Cele mai PERICULOASE ALIMENTE de consumat

Zaharul este sursa preferata de combustibil a creierului, glucoza fiind procesata de catre organism prin zaharurile si carbohidratii consumati. De aceea, un pahar cu o bautura dulce ofera un impuls pe termen scurt pentru memorie, gandire si capacitatea mentala. Insa ca si in cazul cofeinei, vigilenta si intreg corpul pot fi afectate cand consumati prea mult zahar.

Mic dejun bogat si sanatos

Cercetatorii au descoperit faptul ca micul dejun poate imbunatati memoria si atentia. S-a descoperit ca studentii care mananca dimineata au tendinta sa functioneze mai bine decat cei care nu o fac.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro

Citeşte şi SĂNĂTATEA TA: Nucile îmbunătăţesc concentrarea şi capacitatea de a prelucra informaţiile